Τι συζήτησε ο υφυπουργός Μεταφορών με τους εκπροσώπους του ΠΣΧΕΜ

banner-google-news

Το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των χερσαίων Μεταφορών συζήτησε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές Μιχάλης Παπαδόπουλος, με το προεδρείο του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν τα εξής ζητήματα:

  • Οι έλεγχοι της νόμιμης κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων, όπου πρόθεση του Υπουργείου είναι η ενίσχυση του συστήματος ελέγχων, κυρίως στις πύλες εισόδου της χώρας.
  • Η τροποποίηση του νόμου για τους καθ΄ οδόν ελέγχους με τη συμπλήρωση των περιπτώσεων παραβάσεων για τις οποίες ευθύνεται ο υπεύθυνος φόρτωσης, ζήτημα για το οποίο έχει καταρτιστεί σχετική ρύθμιση.
  • Η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου διενέργειας μεταφορών με φορτηγά δημόσιας χρήσης με την εισαγωγή της προϋπόθεσης για τη θέση σε κυκλοφορία νέου φορτηγού, αυτό να είναι κατηγορίας EURO VI.
  • Η  αποτίμηση του ελάχιστου κόστους μεταφοράς.
  • Ο έλεγχος της νόμιμης κυκλοφορίας και διενέργειας μεταφορών με φορτηγά  ιδιοκτησίας επιχειρήσεων ταχυμεταφορών, ζήτημα το οποίο το Υπουργείο αντιμετωπίζει σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς.
  • Επίλυση ζητημάτων έκδοσης Πιστοποιητικών ΓΕΜΗ οδικών μεταφορέων, τα οποία το Υπουργείο επεξεργάζεται σε συνεργασία με υπηρεσίες του ΓΕΜΗ.

Ο υφυπουργός Μεταφορών δήλωσε πως θα αξιολογήσει το σύνολο των θεμάτων που ανέπτυξαν οι αυτοκινητιστές, στο πλαίσιο της αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με σκοπό την αναβάθμιση του επαγγέλματος του οδικού μεταφορέα.