Καμπίνα απο Scania πάνω σε βάρκα; Γίνεται!

Το Harald , πιθανότατα το μόνο σκάφος στον κόσμο με καμπίνα Scania, βγαίνει στο «σφυρί». Παρόλο που η αγγελία του Jörgen Paugart στον σουηδικό ιστότοπο αγοροπωλησιών Blocket έχει προσελκύσει πολλά κλικ, αναμένει ακόμη κάποια σοβαρή προσφορά.

«Η ιστορία πίσω απο τη βάρκα είναι ότι η σύζυγός μου και εγώ έχουμε ένα πλωτό σπίτι σε μια φορτηγίδα και χρειαζόμαστε να το ρυμουλκούμε από τις αποβάθρες», λέει ο Paugart. «Το 2018, λοιπόν, αγοράσαμε ένα σκάφος που κάποτε είχε χρησιμοποιηθεί για μεταφορά ξυλείας. Ωστόσο, η ξύλινη καμπίνα ήταν ερειπωμένη και έπρεπε να αντικατασταθεί.»

Scania Cabin BoatΔεδομένου ότι ο Paugart εργάζεται στην αντιπροσωπεία της Scania στο Gävle, βρήκε τη λύση. Αρκετές καμπίνες στο συνεργείο είχαν απογυμνωθεί από όλα τα χρήσιμα μέρη για ανταλλακτικά και τα κουφάρια έπρεπε να πάνε για σκραπ. Η καμπίνα ήταν ακόμη πιο κατάλληλη, αφού το ρυμουλκό είναι εξοπλισμένο με έναν θαλάσσιο κινητήρα Scania DS11.

«Αρχικά, συνέδεσα το τιμόνι με το πηδάλιο, αλλά αυτό ήταν δυσκίνητο και απαιτούσε πολλές περιστροφές, οπότε τώρα λειτουργεί ηλεκτροϋδραυλικά με χειριστήριο.»

Μετά από εκατοντάδες ώρες εργασίας στο ρυμουλκό, ο Paugart είναι έτοιμος να προχωρήσει σε άλλα έργα και γι’ αυτό  διαθέσει αυτό το μοναδικό σκάφος προς πώληση.

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ