Ηλεκτροκίνηση στις δημόσιες συγκοινωνίες του Αμβούργου με Mercedes-Benz eCitaro

banner-google-news

Ο πάροχος δημόσιων συγκοινωνιών VHH στο Αμβούργο παρήγγειλε 95 λεωφορεία Mercedes-Benz eCitaro/eCitaro G. Το πρώτο από τα πλήρως ηλεκτροκίνητα λεωφορεία αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ τα άλλα οχήματα θα παραδοθούν το πρώτο εξάμηνο του 2024. Επιπλέον, η VHH έχει εξασφαλίσει παραγγελία 155 επιπλέον οχημάτων έως το 2028.

Η VHH διαθέτει ήδη 37 eCitaros και eCitaro G σε χρήση. Τα πρώτα οχήματα τέθηκαν σε λειτουργία το 2020, λίγο μετά την έναρξη της εισαγωγής της σειράς του μοντέλου. Μαζί με τα λεωφορεία που έχουν παραγγελθεί, ο αριθμός αυξάνεται σε ένα εντυπωσιακό σύνολο 132 πλήρως ηλεκτρικών, χαμηλού δαπέδου λεωφορεία στον στόλο της VHH.

«Ένα από τα πιο σημαντικά μας θέματα για το μέλλον είναι η ηλεκτροκίνηση. Από το 2020 η VHH προμηθεύεται αποκλειστικά ηλεκτρικά λεωφορεία για το Αμβούργο. Έχουμε ανοίξει νέους δρόμους εδώ και είμαστε χαρούμενοι που έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος ιδιαίτερα όσον αφορά την εμβέλεια και τη διαθεσιμότητα», δήλωσε ο Δρ Lorenz Kasch, διευθύνων σύμβουλος της VHH.

Η τρέχουσα παραγγελία αποτελείται από 47 τρίθυρα λεωφορεία Mercedes-Benz eCitaro solo και 48 τετράθυρα αρθρωτά λεωφορεία eCitaro G. Διαθέτουν την πιο πρόσφατη τεχνολογία με μπαταρίες NMC3 υψηλής απόδοσης. Η χωρητικότητα 490 kWh για το solo bus και έως και 588 kWh για το αρθρωτό λεωφορείο εξασφαλίζει πρακτική αυτονομία χωρίς ενδιάμεση φόρτιση. Επομένως, τα λεωφορεία θα φορτίζονται σε αποθήκες της VHH.