Το ηλεκτρικό φορτηγό της Scania στους δρόμους της Νότιας Αφρικής

banner-google-news

Ως παγκόσμιος πάροχος λύσεων μεταφορών, η Scania έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής ηλεκτρικά φορτηγά και λεωφορεία σε τέσσερις ηπείρους. Τον Αύγουστο του 2022 ήρθε η ώρα για τη νοτιοαφρικανική εταιρεία λιανικής Shoprite Group να πιλοτάρει ένα ηλεκτρικό φορτηγό βαρέως τύπου ως μέρος του στόλου της. Και, χάρη σε μια σήμανση που απορροφά τα σωματίδια όταν εκτίθεται στο φως, θα λάμπει και στο σκοτάδι!

Το ηλεκτρικό φορτηγό Scania δεν βασίζεται σε χρήση ορυκτών καυσίμων και δεν εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα. Το φορτηγό ψυγείο μπορεί να χωρέσει περίπου 16 παλέτες. Ένας ηλεκτροκινητήρας παρέχει ισχύ 230 kW και η μπαταρία του 300 kWh παρέχει αυτονομία έως και 250 km με μία μόνο φόρτιση. Το φορτηγό, που χρησιμοποιείται για τοπικές παραδόσεις, τέθηκε σε λειτουργία στα τέλη του 2022. Διαθέτει ηλιακά πάνελ τοποθετημένα στην οροφή, αλλά δεν φορτίζει αποκλειστικά μέσω ηλιακής ενέργειας. Ωστόσο, συμπληρώνεται σε περίπου 90 λεπτά μέσω ενός φορτιστή 130 kW, χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που παράγεται από τις υπάρχουσες ηλιακές εγκαταστάσεις της Shoprite. Ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα ψύξης τροφοδοτείται επίσης από τις μπαταρίες του οχήματος.

Η ειδική σήμανση «λάμψη στο σκοτάδι» του φορτηγού θα το κάνει ορατό όταν ταξιδεύει τη νύχτα. Όταν εκτίθεται στο έντονο φως της ημέρας, η σήμανση μπορεί να απορροφήσει και να αποθηκεύσει σωματίδια. Αυτή η αποθηκευμένη ενέργεια εκπέμπεται ξανά όταν σκοτεινιάζει, με αποτέλεσμα τη «λάμψη στο σκοτάδι.

Autovision New