Οι ιδιοκτήτες-οδηγοί φορτηγών συνεχίζουν να διαδηλώνουν εναντίον του AB5

banner-google-news

Εκατοντάδες οδηγοί φορτηγών στην Αμερική διαδηλώνουν διαμαρτυρόμενοι για τον νόμο, που απαιτεί από πολλούς ανεξάρτητους εργολάβους, στους οποίους περιλαμβάνονται έως και 70.000 ιδιοκτήτες-οδηγοί φορτηγών στην Καλιφόρνια, να γίνουν υπάλληλοι.

Την προηγούμενη εβδομάδα πολλοί τερματικοί σταθμοί ανέστειλαν την λειτουργία τους στο λιμάνι του Όκλαντ, που έκλεισε τις πύλες του, λόγω της διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών οδηγών φορτηγών.

Νωρίτερα, στις 13 Ιουλίου, οδηγοί φορτηγών που μεταφέρουν φορτία στο Λος Άντζελες και στο Λονγκ Μπιτς συμμετείχαν σε στάση εργασίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εργατικό νόμο της Καλιφόρνιας, τον AB5, o οποίος απαιτεί από τους ιδιοκτήτες-διαχειριστές φορτηγών να ταξινομούνται ως υπάλληλοι των εταιρειών για τις οποίες εργάζονται ως μεταφορείς των προϊόντων τους.

Οι διαδηλωτές τονίζουν ότι κάτι τέτοιο ισοδυναμεί γι’ αυτούς με απώλεια της ελευθερίας τους.
«Δεν θέλω να γίνω υπάλληλος κάποιου. Θέλω να παραμείνω ιδιοκτήτης-οδηγός και να μπορώ να κλείνω δουλειές για να κερδίζω τα προς το ζην για τον εαυτό μου. Νομίζω ότι έχω αυτό το δικαίωμα», είπε ο Able Zerfiel, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης-οδηγός φορτηγού 25 χρόνια.

Οι εκατοντάδες ιδιοκτήτες-οδηγοί φορτηγών που διαδηλώνουν εναντίον του νόμου AB5 ελπίζουν να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί από τους νομοθέτες της Καλιφόρνια.

Autovision New