Ιαπωνία, Ινδία και Αυστραλία οικοδομούν από κοινού ισχυρές εφοδιαστικές αλυσίδες

banner-google-news

Η Ιαπωνία, η Ινδία και η Αυστραλία αποφάσισαν να συνεργαστούν, όσον αφορά τις εφοδιαστικές τους αλυσίδες, για να αντισταθμίσουν την κυριαρχία της Κίνας στο εμπόριο στον Ινδικό και Ειρηνικό Ωκεανό. Η έναρξη αυτής της πρωτοβουλίας έγινε επίσημα στην τηλεδιάσκεψη που είχαν οι υπουργοί Εμπορίου των τριών κρατών, Hiroshi Kajiyama της Ιαπωνίας, Piyush Goyal της Ινδίας και Dan Tehan της Αυστραλίας. Συμφώνησαν να δώσουν εντολή στους αξιωματούχους τους να μοιραστούν τις καλύτερες πρακτικές σχετικά με την ανθεκτικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας, ανέφερε σε δήλωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου της Αυστραλίας. Δεσμεύτηκαν επίσης να διοργανώσουν εκδηλώσεις προώθησης επενδύσεων, για να διερευνήσουν τη δυνατότητα διαφοροποίησης των εφοδιαστικών τους αλυσίδων.

Τα τρία κράτη επιδιώκουν να οικοδομήσουν ισχυρότερες εφοδιαστικές αλυσίδες, για να αντισταθμίσουν την κυριαρχία της Κίνας, καθώς το εμπόριο και οι γεωπολιτικές εντάσεις κλιμακώνονται σε ολόκληρη την περιοχή. Αν και δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα η Κίνα, οι υπουργοί δήλωσαν ότι «ορισμένες εφοδιαστικές αλυσίδες έχουν μείνει ευάλωτες εξαιτίας μιας σειράς παραγόντων», ενώ «η πανδημία αποκάλυψε τις ευπάθειες της εφοδιαστικής αλυσίδας παγκοσμίως, αλλά και στην περιοχή του Ινδικού – Ειρηνικού».

Οι υπουργοί συμφώνησαν να συναντιούνται μία φορά το χρόνο, για να προωθήσουν την πρωτοβουλία. «Οι εφοδιαστικές αλυσίδες της Αυστραλίας αποδείχτηκαν ανθεκτικές, αλλά η πανδημία έφερε στην επιφάνεια την ανάγκη μεγαλύτερης διεθνούς συνεργασίας, για την ενίσχυση των εφοδιαστικών αλυσίδων», δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου της Αυστραλίας Dan Tehan. «Η Ιαπωνία και η Ινδία είναι σημαντικοί εταίροι. Ανυπομονώ να συνεργαστούμε στενά, για να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας στην περιοχή μας»

Autovision New