Η Skoda «οδηγάει» Scania για να μειώσει τους ρύπους

Η Skoda χρησιμοποιεί τέσσερα φορτηγά Scania που κινούνται με φυσικό αέριο, στην κύρια εγκατάστασή της στην Mladá Boleslav. Αυτά τα τέσσερα οχήματα χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά εμπορευμάτων εντός του εργοστασίου, ενώ ακόμα ένα θα χρησιμοποιηθεί στην αλυσίδα εφοδιασμού.

banner-google-news

Η Skoda έχει επίσης ανακοινώσει ότι θα λειτουργεί πλέον συνδυασμούς  ελκυστήρων – ρυμουλκούμενων 25 μέτρων, για την περαιτέρω μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Οι τσεχικές αρχές επέτρεψαν σε επιλεγμένες εταιρείες να λειτουργούν αυτά τα φορτηγά σε ορισμένα δρομολόγια.

«Ως μέρος της συνολικής κοινωνικής μας ευθύνης, εστιάζουμε στην ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων για τα logistics, δήλωσε ο Michael Oeljeklaus,  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Skoda. «Τα φορτηγά με κινητήρες CNG είναι μια περαιτέρω συμβολή για να γίνουμε μια «πράσινη» επιχείρηση.»

Μετά από μια δοκιμαστική περίοδο δύο μηνών, τέσσερα  φορτηγά  με κινητήρες φυσικού αερίου χρησιμοποιούνται τώρα στις καθημερινές εργασίες στο κεντρικό εργοστάσιο παραγωγής της Skoda, ενώ ένα άλλο φορτηγό  χρησιμοποιείται για μια  διαδρομή 120 χιλιομέτρων απο και προς το Stráž nad Nisou.

skoda-720x480 scaniaΟι 25μετροι συρμοί θα χρησιμοποιούνται σε επιλεγμένα δρομολόγια για τη μεταφορά εμπορευμάτων από και προς τους προμηθευτές. Αυτά τα φορτηγά μπορούν να φορτώσουν 50% περισσότερο φορτίο από ό, τι τα συμβατικά οχήματα. Η Skoda μειώνει έτσι τον αριθμό των εβδομαδιαίων δρομολογίων κατά μήκος της διαδρομής των 292 χιλιομέτρων μεταξύ Mladá Boleslav και Rokycany, απο 53 σε 35, που ισοδυναμεί με 250.000 λιγότερα χιλιόμετρα ανά έτος. Το χαμηλότερο κόστος μεταφοράς είναι ένα ακόμα όφελος.