Η Scania ξεκινάει δοκιμές ηλεκτροκίνητων αστικών στη Σουηδία

H Scania θα ξεκινήσει τις πρώτες δοκιμές ηλεκτροκίνητων λεωφορείων στην  πόλη Östersund, στο βορρά της Σουηδίας. Τρία  Scania Citywide LF  θα τεθούν σε κυκλοφορία από το τέλος του 2017, με τρια επιπλέον λεωφορεία να προστίθενται στις αρχές του 2019.

«Το Östersund, με τους κρύους χειμώνες και τα ήπια καλοκαίρια, είναι η ιδανική τοποθεσία για να δοκιμαστούν οι επιδόσεις σε πραγματικές συνθήκες», λέει η Anna Carmo e Silva, επικεφαλής της Scania για λεωφορεία και πούλμαν. «Οι δοκιμές αποτελούν το αρχικό στάδιο στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη των ηλεκτροκίνητων λεωφορείων.»

Η Scania προσφέρει σήμερα ένα ευρύ φάσμα  λεωφορείων και πούλμαν που κινούνται με εναλλακτικά καύσιμα, συμπεριλαμβανομένων των βιοαέριο, βιοαιθανόλη, βιοντίζελ, αλλά και  υβριδικά ηλεκτρικά λεωφορεία. «Με την προσθήκη ηλεκτροκίνητων λεωφορείων , θα ενισχύσουμε περαιτέρω την εστίασή μας στις βιώσιμες μεταφορές, ιδιαίτερα για τις μεταφορές εντός πόλης,» προσθέτει η Carmo e Silva. «Θα συμβάλλει στο στόχο  για την επίτευξη 100% πράσινων μεταφορών ως το 2030.»

Δύο νέοι σταθμοί φόρτισης θα κατασκευαστούν στο Östersund για την εξυπηρέτηση των έξι λεωφορείων σε μια γραμμή 14 χιλιομέτρων. Με φόρτιση 10 λεπτών , τα λεωφορεία θα περνούν κάθε 15 λεπτά για ένα σύνολο 100 ταξιδίων κάθε μέρα.

 

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ