Η Scania απαντά στο αυξανόμενο ενδιαφέρον για βιοαέριο εντός του 2022

banner-google-news

Η Scania είναι ένας σημαντικός παίκτης στα βαρέα φορτηγά. Ανταποκρινόμενη στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των πελατών της για φορτηγά που κινούνται με βιοαέριο, επεκτείνει την γκάμα των προδιαγραφών της. Καθώς οι υποδομές επεκτείνονται, η αυξανόμενη προμήθεια βιοαερίου έχει δημιουργήσει υψηλότερη ζήτηση, ειδικά για τράκτορες μεγάλων αποστάσεων, με το είδος της αυτονομίας που συνήθως περιμένεις μόνο από τα φορτηγά ντίζελ. Η Scania προσθέτει τώρα πολλές νέες επιλογές δεξαμενών CBG και LBG, που σημαίνει σημαντικές βελτιώσεις στην αυτονομία.

Scania R 410 LBG 4x2

«Η Scania αδιάκοπα ενημερώνει τους πελάτες της σχετικά με τις δυνατότητες των λύσεων βιοαερίου», λέει ο Stefan Dorski, επικεφαλής της Scania Trucks. «Προσθέτοντας δεξαμενές CBG και LBG, αυξάνουμε όχι μόνο την γκάμα μας, αλλά και την πελατειακή βάση, καθώς τα φορτηγά βιοαερίου είναι απαραίτητα για να καλύψουν την απαίτηση για μεταφορές χωρίς χρήση ορυκτών καυσίμων».

Τα οχήματα αερίου γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στην Ευρώπη, αλλά αγορές όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

LNG/LBG tank

«Οι πελάτες έχουν σημειώσει όλα τα οφέλη που αποκομίζουν από τα οχήματα της Scania που κινούνται με αέριο, όπως χαμηλότερο κόστος λειτουργίας και μειωμένες εκπομπές CO2 όταν χρησιμοποιούν βιομεθάνιο (LBG ή CBG)», συμπληρώνει ο Stefan Dorski.

«Η αύξηση της χωρητικότητας της δεξαμενής για διαφορετικές εφαρμογές λύνει αυτό που ορισμένοι υποψήφιοι πελάτες μας θεωρούσαν πρόβλημα», λέει ο Dorski. «Η διευρυμένη προσφορά μας, η αυξημένη ευελιξία της διάταξης του πλαισίου και τα πολλά νέα πρατήρια αερίου προμηνύουν ένα λαμπρό μέλλον για πελάτες με γνώμονα το βιοαέριο».

Scania R 410 LBG 4x2 Highline

Οι τελευταίες προσθήκες της Scania στο χαρτοφυλάκιο λύσεων αερίου, που θα παρουσιαστούν εντός του 2022:
• Δεξαμενές LBG με αυτονομία έως 1.400 χλμ. (Södertälje έως Calais)
• Δεξαμενές CBG, με αυτονομία έως 750 χλμ. (Södertälje έως Lübeck)
• Δεξαμενές CBG 80 λίτρων που μπορούν να συνδυαστούν, ελευθερώνοντας τη μία πλευρά του πλαισίου
• Δεξαμενές CBG σε μία βάση πίσω από την καμπίνα: προσφέρει αυξημένη αυτονομία σε συνδυασμό με δεξαμενές σε κανονικές θέσεις. Αυτονομία έως 1.000 χλμ. σε τράκτορες με αποστάσεις αξόνων ≥ 3 900 mm (Södertälje έως Βερολίνο).

Προσθέτοντας διάφορες λύσεις δεξαμενών στην γκάμα των φορτηγών της, η Scania επιδεικνύει την ισχυρή υποστήριξή της στα ανανεώσιμα καύσιμα ως σημαντικό μέρος της στροφής προς ένα βιώσιμο σύστημα μεταφορών.

Σου άρεσε το άρθρο; Κοινοποίησέ το!