Η Krone (Μας) Μεταφέρει (σ)το Μέλλον!

Ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ρυμουλκούμενων οχημάτων, η Krone προγραμμάτισε για το 2017 σημαντικές "ενημερώσεις" του χαρτοφυλακίου της προκειμένου να διεκδικήσει ακόμα υψηλότερα μερίδια αγοράς.

Κείμενο: Κώστας Σκαρμαλιωράκης, Φωτογραφίες: Krone Group

Η Krone αποτελεί έναν από τους κορυφαίους «παίκτες» του κλάδου κατασκευής εμπορικών οχημάτων και γεωργικών μηχανημάτων. Το πλούσιο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ημιρυμουλκούμενα με κουρτίνες, με ψυκτικούς θαλάμους, θαλάμους ξηρού φορτίου, πλαίσια εμπορευματοκιβωτίων, πολλά είδη ρυμουλκούμενων και υπερκατασκευών. Ολοκληρωμένο είναι ωστόσο και το πακέτο υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της στους τομείς της τηλεματικής, της χρηματοδότησης, της ενοικίασης οχημάτων αλλά και στην πώληση μεταχειρισμένων οχημάτων.

Μέσα σε πέντε δεκαετίες, ο ετήσιος όγκος πωλήσεων του ομίλου Krone αυξήθηκε από περίπου 8,5 εκατ. ευρώ σε σχεδόν 1,8 δις ευρώ έχοντας κατασκευάσει σχεδόν 50.000 οχήματα. Η Γερμανία εξακολουθεί να είναι η αγορά με το ισχυρότερο μερίδιο, στο 30%.

Πρόσφατα, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης έκθεσης που αφορά τα logistics και τις μεταφορές, η Krone έδωσε δυναμικό παρόν ενημερώνοντας το κοινό για όλες τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών της.

Ανανεωμένο Mega Liner

Krone3Έτσι λοιπόν, στην εμπορική έκθεση «transport logistic» η Krone είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το δημοφιλές Mega Liner, με πολλά νέα χαρακτηριστικά ασφάλειας και όχι μόνο. Η νέα σχεδίαση του πίσω τμήματος καθιστά ακόμα πιο εύκολη διαδικασία το άνοιγμα και το κλείσιμο του ημιρυμουλκούμενου. Κάθε μια από τις πίσω πόρτες είναι εξοπλισμένη με δύο εσωτερικές ράβδους ασφάλισης ενώ η χρήση των κλειδαριών γίνεται εύκολα και με το ένα χέρι. Για την περίπτωση φόρτωσης/εκφόρτωσης από ράμπα, η συνολική διαδρομή της ανάρτησης είναι 260 χιλ. έτσι ώστε το όχημα να μπορεί να προσαρμοστεί με ακρίβεια στο ύψος της ράμπας.

Το Mega Liner προσφέρει ωφέλιμο όγκο φόρτωσης 100 m3 και τώρα η πλάκα σύνδεσης διαθέτει πλάτος 700 χιλ. κάτι που επιτρέπει στο ημιρυμουλκούμενο να ολισθήσει ευκολότερα στον τράκτορα ακόμα και όταν συνδέεται σε κεκλιμένη θέση. Μπορεί να συνδυαστεί με τράκτορα στα ύψη σύνδεσης 885 και 915 χιλ. κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να διατηρείται το εσωτερικό ύψος φόρτωσης στα 3 μέτρα.

Εν τω μεταξύ ένα νέο σύστημα ασφάλισης του φορτίου μπορεί να εφαρμοστεί γρήγορα στο εξωτερικό πλαίσιο αποτρέποντας την μετακίνηση των παλετών και αυξάνοντας έτσι την ασφάλεια ειδικά στις στροφές.

Πολλαπλές λύσεις

Krone2Ο αυξανόμενος όγκος της εμπορευματικής κίνησης τα προσεχή χρόνια θα απαιτήσει νέες λύσεις μεταφοράς και συνδυασμούς οχημάτων, τόσο στη Γερμανία όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα μεγάλα βαρέα φορτηγά μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων και η Krone εναρμονίζεται με την γερμανική νομοθεσία σχετικά με τα οχήματα που επιτρέπεται να κυκλοφορούν στους δρόμους προτείνοντας μια λύση χαμηλού κόστους. Με την υδραυλικά κατευθυνόμενη κατασκευή τύπου «dolly», ύψους ζεύξης 980 χιλ. η Krone προτείνει την σύνδεση ενός τριαξονικού φορτηγού με ένα ρυμουλκούμενο δύο αξόνων που έχει ως αποτέλεσμα την δυνατότητα μεταφοράς ωφέλιμου όγκου άνω των 150 m3.

Μια άλλη δυνατότητα που δίνει η εταιρία είναι η έκδοση των 14,9 μέτρων του Profi Liner, η οποία μπορεί να δεχθεί τρεις επιπλέον παλέτες σε σχέση με την «συμβατική» έκδοση των 13,62 μέτρων.

Krone Telematics

Krone4Όπως κάθε μεγάλος κατασκευαστής του κλάδου των μεταφορών που «σέβεται τον εαυτό του» (και τους πελάτες του!), έτσι και η Krone διαθέτει το δικό της σύστημα τηλεματικής. Η Krone Telematics διασφαλίζει ότι ο μεταφορέας μπορεί να ενημερωθεί ανά πάσα στιγμή για την θέση και την κατάσταση του ημιρυμουλκούμενου καθώς και για την θερμοκρασία των προϊόντων που μεταφέρει. Μάλιστα, με πρόσθετους αισθητήρες, η καταγραφή δεδομένων γύρω από το τρέιλερ μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες εφαρμογές.

Η Krone χρησιμοποιεί μια ανεξάρτητη πλατφόρμα τηλεματικής μέσω της οποίας προσφέρει στον πελάτη συγκεντρωμένες όλες τις πληροφορίες, από όλες τις εφαρμογές και ανεξάρτητα από τον τύπο ή τον κατασκευαστή του οχήματος. Ο πελάτης, δεν αναζητά πλέον ξεχωριστά τα δεδομένα του τράκτορα και του ρυμουλκούμενου κάτι που καθιστά την καθημερινότητά του ευκολότερη, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.

Krone5Το σύστημα επιτρέπει την αυτόματη δημιουργία αναφορών και την αποστολή τους στον χρήστη σε προκαθορισμένες ώρες. Μερικούς από τους τομείς για τους οποίους μπορούν να υπάρξουν χρήσιμες πληροφορίες είναι μεταξύ άλλων η θέση του τρέιλερ (μέσω GPS), ο έλεγχος των θυρών μέσω αισθητήρων για την αποφυγή οποιουδήποτε τύπου παρεμβολή στα προϊόντα, ο έλεγχος της θερμοκρασίας με δεδομένα που κρατούνται ως αρχείο για 18 μήνες (χωρίς να απαιτείται επιπλέον χωριστή συσκευή καταγραφής θερμοκρασίας), ο έλεγχος της κατάστασης του τρέιλερ και το αν είναι σε ζεύξη με κάποιον τράκτορα ή όχι. Τέλος είναι δυνατή η ασύρματη επικοινωνία μέσω WLAN και η δυνατότητα ανταλλαγής σημαντικών εγγράφων μεταφοράς, πιστοποιητικών και πληροφοριών μεταξύ του φορτωτή, του οδηγού και του αποστολέα.

Όλες οι εφαρμογές της Krone Telematics είναι διαθέσιμες μέσω του Apple Store και του Google Play Store.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά δύο ιδιαίτερα αξιόλογες εφαρμογές του συστήματος τηλεματικής:

Krone Telematics «Door Protect«: Είναι ίσως αυτή τη στιγμή για το πιο εξελιγμένο σύστημα προστασίας του εμπορεύματος από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση κατά την διάρκεια της μεταφοράς. Πρόκειται για ένα τηλεματικά ελεγχόμενο σύστημα κλειδώματος των πίσω θυρών ενός ρυμουλκούμενου. Πιθανή προσπάθεια ανοίγματος από άτομα που δεν είναι αρμόδια να το κάνουν ενεργοποιεί συναγερμό και διαδικασία αναφοράς του συμβάντος στα κεντρικά γραφεία της μεταφορικής εταιρίας. Εξουσιοδοτημένα άτομα (οδηγός, αποστολέας κ.α.) μπορούν να ανοίξουν τις πόρτες με την εισαγωγή κωδικών και αφού πρώτα το σύστημα απενεργοποιηθεί μέσω της Krone Telematics.

Krone Telematics «Secure Data Management«: Η Krone χρησιμοποιεί αμφίδρομη επικοινωνία σε μεταφορές προϊόντων ελεγχόμενης θερμοκρασίας, τώρα και σε έκδοση για κινητά τηλέφωνα. Με λίγα λόγια μπορεί κανείς να ελέγξει πλέον την ψυκτική μονάδα μέσω ενός smartphone. Πράγματι, η παρακολούθηση των δεδομένων της μονάδας ψύξης σε πραγματικό χρόνο έχει φέρει την επανάσταση στον κλάδο της μεταφοράς. Πρόκειται για μια πραγματική πρόοδο καθώς διασφαλίζει την ποιότητα ελέγχοντας την ψυκτική μονάδα καθ ‘όλη την διάρκεια της μεταφοράς. Και αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο για παράδειγμα στην περίπτωση που ο θάλαμος «εγκαταλείπει» τον τράκτορα και φορτώνεται σε αμαξοστοιχία ή πλοίο.

Η εφαρμογή επιτρέπει μέσω της τηλεματικής την παρακολούθηση των θερμοκρασιών και την διόρθωσή τους σε περίπτωση «συναγερμού»-σφάλματος ενώ κάθε παρέμβαση καταγράφεται στο ιστορικό της μεταφοράς.

Σύστημα «SMART SCAN»

Krone6Χάρη στο «έξυπνο» σύστημα παρακολούθησης του χώρου φόρτωσης «Smart Scan» η Krone μπορεί και προσφέρει δυνατότητες απόλυτης αξιοποίησης του χώρου, καθώς οι ενδιαφερόμενοι λαμβάνουν γρήγορα και αξιόπιστα πληροφορίες σχετικά με τον ελεύθερο ωφέλιμο χώρο που υπάρχει σε ένα ημιρυμουλκούμενο.

Krone7Το καινοτόμο σύστημα παρακολουθεί τον χώρο φόρτωσης με την χρήση κάμερας και είναι σε θέση να ανιχνεύει σε πραγματικό χρόνο τις ακριβείς διαστάσεις του ελεύθερου χώρου φόρτωσης προκειμένου ο ιδιοκτήτης να μπορεί να τον εκμεταλλευτεί ανά πάσα στιγμή.

Krone8Το σύστημα «Smart Scan» παρουσιάστηκε από την εταιρία πέρυσι τον Σεπτέμβριο στην ΙΑΑ έχοντας αποσπάσει το βραβείο καινοτομίας στην κατηγορία «Smart Trailer». Αυτό το διάστημα το σύστημα βρίσκεται σε διαδικασία δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες μεταφοράς.

 

Διαχωριστικό Isowall PLUS

Krone10Η Krone προσφέρει τώρα ένα νέο διαχωριστικό τοίχωμα για την σειρά ημιρυμουλκούμενων ψυγείων Cool Liner. Το Isowall PLUS όπως ονομάζεται ξεχωρίζει για το χαμηλό του βάρος (περίπου 120 κιλά) και την ευκολία που προσφέρει στην χρήση του ενώ κατασκευάζεται στο ιδιόκτητο εργοστάσιο της εταιρίας στην περιοχή Lübtheen.

Χάρη στην καινοτόμο διάταξη του συστήματος στήριξης (σε ράγες που βρίσκονται στην οροφή κατά μήκος του ψυκτικού θαλάμου), το εν λόγω διαχωριστικό ανοίγει και κλείνει πολύ εύκολα, όπως εξίσου εύκολα ασφαλίζει σε οποιοδήποτε σημείο θέλει ο χρήστης προκειμένου να υπάρχει πάντα η καλύτερη εκμετάλλευση του ωφέλιμου μήκους φόρτωσης.

Η καινοτόμος υπερκατασκευή Isowall PLUS εξασφαλίζει παραδειγματική σταθερότητα ενώ η διαδικασία εγκατάστασης/απεγκατάστασης σε όλα τα ψυγεία της Krone μπορεί να γίνει σε μόλις 30 λεπτά, χωρίς ειδικά εργαλεία. Ελάχιστες είναι επίσης και οι απαιτήσεις συντήρησης του συστήματος.

 

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ