Ένα Scania κέρδισε τον πολυπόθητο τίτλο «Green Truck» για έκτη χρονιά

Για έκτη συνεχή χρονιά, ένα Scania κέρδισε τον τίτλο «Green Truck», για την εξαιρετική απόδοσή του στη μεταφορά και την κατανάλωση καυσίμου.

banner-google-news

Ο διάσημος διαγωνισμός διοργανώνεται από δύο κορυφαία γερμανικά περιοδικά και έχει γίνει κάτι σαν παγκόσμιο πρωτάθλημα όσον αφορά την αποτελεσματικότητα στις μεταφορές για φορτηγά μεγάλων αποστάσεων. Όλοι οι κατασκευαστές βαρέων φορτηγών στην Ευρώπη είναι προσκεκλημένοι σε αυτή την περίφημη συγκριτική δοκιμή που διοργανώνεται ετησίως, με στόχο την διάκριση του πιο αποδοτικού φορτηγού μεγάλων αποστάσεων.

«Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που ένα Scania κατατάσσεται ως το πιο αποδοτικό φορτηγό στη μεταφορά για έκτη συνεχόμενη φορά», είπε ο Stefan Dorski, αντιπρόεδρος και επικεφαλής της Scania Trucks. «Το φορτηγό που μετείχε στον διαγωνισμό είναι το νέο Scania Super με 13λιτρο κινητήρα 6 κυλίνδρων στη σειρά απόδοσης 500 HP. Το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης φέρνει ένα εντελώς νέο επίπεδο απόδοσης στην αγορά, με τους πελάτες μας να επωφελούνται τώρα από την εξοικονόμηση καυσίμου κατά 8%. Η κατανάλωση μετρήθηκε σε συνδυασμό με τη μέση ωριαία ταχύτητα του συρμού και η διαδρομή των 340 χιλιομέτρων ήταν κοινή για όλα τα αυτοκίνητα».

Συμπλήρωσε ακόμη ότι η διάκριση σε αυτόν τον διαγωνισμό αποδεικνύει τα επιτεύγματα και το σήμα κατατεθέν της αξίας που προσφέρει η Scania.