Εν μέσω ελλείψεων η Skoda κατασκευάζει ιμάντες καλωδίων

banner-google-news

Η Skoda ξεκίνησε να παράγει καλωδιώσεις στο εργοστάσιό της στην Τσεχία, αφότου διακόπηκαν οι προμήθειες του βασικού εξαρτήματος, με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Έτσι η Skoda συναρμολογεί τώρα ιμάντες καλωδίων στο εργοστάσιό της στο Mlada Boleslav, κοντά στην Πράγα, για το μικρό station wagon Fabia.

Ο Τσέχος κατασκευαστής καλωδίων PEKM Kabeltechnik κατασκεύασε τον απαραίτητο εξοπλισμό παραγωγής σε αίθουσες συναρμολόγησης που παρέχονται από τη Skoda. Η επιχείρηση συναρμολόγησης στελεχώνεται από 35 γυναίκες από το εργοστάσιο της PEKM Kabeltechnik στην Ουκρανία στο Lviv, οι οποίες εκπαιδεύουν νέους υπαλλήλους. Η PEKM Kabeltechnik είναι μέρος του Ομίλου Εμπορικών Οχημάτων με έδρα τις ΗΠΑ.

Η παραγωγή των ιμάντων καλωδίων για τα μοντέλα Octavia, Kodiaq, Karoq και Suberb θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Skoda. Έχει επίσης εξασφαλίσει πρόσθετη ποσότητα καλωδίων από το εργοστάσιο της γερμανικής εταιρείας Kromberg & Schubert στην Kenitra κοντά στο Ραμπάτ, στο Μαρόκο. Επιπλέον, η Kromberg & Schubert έχει τώρα αυξήσει τον αριθμό των ιμάντων καλωδίων που κατασκευάζονται στο εργοστάσιό της στην Ουκρανία στο Zhytomyr.