Η Skoda της VW περιορίζει την εγχώρια παραγωγή, εξακολουθεί να λειτουργεί στη Ρωσία

banner-google-news

Η τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία Skoda Auto, τμήμα της Volkswagen, θα περιορίσει την παραγωγή στα εγχώρια εργοστάσιά της λόγω ελλείψεων προμηθειών μετά τις επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ οι εγκαταστάσεις της στη Ρωσία  συνεχίζουν να λειτουργούν.

«Λόγω της τρέχουσας κατάστασης στην Ουκρανία, η Skoda Auto αντιμετωπίζει κρίσιμες ελλείψεις προμήθειας ανταλλακτικών από αρκετούς τοπικούς προμηθευτές που έχουν επιπτώσεις σε ορισμένα από τα μοντέλα μας», ανέφερε. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα περιορίσουμε την παραγωγή του ENYAQ iV από αυτήν την εβδομάδα».

Η Skoda είπε ότι αρκετοί προμηθευτές της είναι στη δυτική Ουκρανία.

Η τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία ενημέρωσε ότι η παραγωγή συνεχίζεται στα δύο εργοστάσιά της στη Ρωσία. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τυχόν επιπτώσεις στην παραγωγή και τις λειτουργίες σε περίπτωση περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία, η Skoda είπε: «Σίγουρα μπορούν να αναμένονται επιπτώσεις, αλλά η τελική απόφαση και η μελλοντική κατεύθυνση θα καθοριστούν από το Συμβούλιο της Skoda Auto σε συνεννόηση με τον Όμιλο Volkswagen».

Η Ρωσία ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Skoda το 2021, με περισσότερα από 90.000 οχήματα. Η Ουκρανία ήταν επίσης μια σταθερή αγορά.

«Η στρατηγική πωλήσεων στη Ρωσία και την Ουκρανία αποτελεί επί του παρόντος αντικείμενο εντατικών συζητήσεων. Οι πωλήσεις τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Ρωσία αναμένεται να μειωθούν ενόψει των πρόσφατων εξελίξεων», ανέφερε η Skoda.