Η έλλειψη ημιαγωγών στην αυτοκινητοβιομηχανία θα συνεχιστεί και το επόμενο έτος, σύμφωνα με την Volvo

banner-google-news

Η Volvo Cars προειδοποίησε σήμερα, 30 Νοεμβρίου, ότι η έλλειψη ημιαγωγών σε όλο τον κλάδο θα συνεχιστεί και το επόμενο έτος, καθώς η πρώτη τριμηνιαία έκθεσή της από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, πριν από έναν μήνα, επιβεβαίωσε πτώση στα έσοδα και στα κέρδη. «Η κατάσταση της προσφοράς βελτιώθηκε το τέταρτο τρίμηνο, αλλά αναμένουμε ότι η έλλειψη ημιαγωγών σε ολόκληρη τη βιομηχανία θα παραμείνει ανασταλτικός παράγοντας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Hakan Samuelsson.

Η αρχική δημόσια προσφορά της Volvo τον Οκτώβριο ήταν η μεγαλύτερη στην Ευρώπη μέχρι στιγμής φέτος, ένα σημάδι δύναμης για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία που βρίσκεται εν μέσω μιας προκλητικής μετάβασης προς τα ηλεκτρικά οχήματα (EVs).

Η έλλειψη chip έχει αναγκάσει πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Volvo, να μειώσουν την παραγωγή.

Η Volvo, που ανήκει κατά πλειοψηφία στην κινεζική Geely Holding, είπε ότι οι προκαταρκτικοί όγκοι πωλήσεων ήταν περίπου 52.000 αυτοκίνητα τον Νοέμβριο, μειωμένοι λόγω της χαμηλότερης παραγωγής.

Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να γίνει μια κατασκευάστρια αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030. Έχει μερίδιο 49% στην επιχείρηση EV Polestar, η οποία δήλωσε τον Σεπτέμβριο ότι θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο μέσω μιας συμφωνίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.