Η Deutsche Bahn παρήγγειλε 940 λεωφορεία ΜΑΝ

banner-google-news

Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του στόλου λεωφορείων της, η Deutsche Bahn υπέγραψε σύμβαση-πλαίσιο για 940 λεωφορεία με τη MAN Truck & Bus, με παραδόσεις από το 2023 και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η σύμβαση περιλαμβάνει αστικά λεωφορεία MAN Lion’s City σε διάφορα μήκη και συστήματα κίνησης (Diesel, CNG και EfficientHybrid) και υπεραστικά λεωφορεία MAN Lion’s Intercity LE.

Με περίπου 420 εκατομμύρια επιβάτες το 2021, η Deutsche Bahn είναι ο μεγαλύτερος πάροχος λεωφορειακού έργου στη Γερμανία. Η DB Regio διαθέτει περισσότερα από 10.000 λεωφορεία σε σχεδόν 300 περιοχές. Η ανάθεση της παραγγελίας στηρίχθηκε στο χαμηλό κόστος κύκλου ζωής και στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου των λεωφορείων ΜΑΝ.

MAN LionsCity G (10)Ένα μεγάλο ποσοστό των λεωφορείων της συμφωνίας είναι εξοπλισμένα με το σύστημα MAN EfficientHybrid, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης στάσης-εκκίνησης. Αυτή η τεχνολογία μειώνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις με τρεις τρόπους: η κατανάλωση καυσίμου μειώνεται με την αποθήκευση ενέργειας πέδησης, λιγότεροι ρύποι εκπέμπονται λόγω της διακοπής λειτουργίας του θερμικού κινητήρα και οι εκπομπές θορύβου είναι σημαντικά χαμηλότερες.

Με τα λεωφορεία MAN CNG της σειράς Lion’s City, οι εκπομπές ρύπων μειώνονται επίσης σημαντικά. Το MAN Lion’s City G μπορεί να λειτουργήσει και με βιομεθάνιο, που οδηγεί σε περαιτέρω σημαντική μείωση των εκπομπών CO2.

Το MAN Lion’s Intercity LE, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα, έθεσε νέα στάνταρντ στην κατηγορία των υπεραστικών λεωφορείων χαμηλής εισόδου. Διαθέτει προηγμένη, μοντέρνα εμφάνιση, που ανταποκρίνεται στην αισθητική μιας σύγχρονης πόλη, και συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία στον διαγωνισμό της Deutsche Bahn.