DAF LF Electric για αστικές διανομές «μηδενικών εκπομπών»

banner-google-news

Η DAF ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος κατασκευαστής φορτηγών που έβγαλε στην αγορά έναν πλήρως ηλεκτρικό τράκτορα: το CF Electric (GCW έως 37 τόνους), κυρίως για τη διανομή σούπερ μάρκετ και τις αστικές μεταφορές. Πιο πρόσφατα, η DAF επέκτεινε τη σειρά EV της με το ηλεκτρικό 6×2 CF Electric με περιστρεφόμενο πίσω άξονα (GVW έως 29 τόνους), ιδανικό για παράδειγμα για τη συλλογή αποβλήτων «μηδενικών εκπομπών».

Τα φορτηγά CF Electric έχουν ήδη ωριμάσει διανύοντας αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα με πελάτες υψηλού προφίλ, οικοδομώντας την εμπειρία της DAF με την τεχνολογία ηλεκτροκίνησης. Το νέο LF Electric είναι το τελευταίο προϊόν της DAF που διαθέτει πλήρως ηλεκτρικό κινητήρα.

Τακτικές διαδρομές

Ο ηλεκτρικός κινητήρας του LF Electric παρέχει 250 kW ονομαστικής ισχύος (μέγιστη370 kW) και ονομαστική ροπή 1,200 Nm (μέγιστη 3,700 Nm). Η ισχύς προέρχεται από μια μπαταρία λιθίου φωσφορικού σιδήρου (LFP) με ενεργειακή περιεκτικότητα 282 kWh (διαθέσιμη 254 kWh). Αυτό προσφέρει στο LF Electric μια αυτονομία τουλάχιστον 280 εξαιρετικά αθόρυβων και «μηδενικών εκπομπών» χιλιομέτρων περισσότερο από αρκετή για τις ανάγκες των φορέων μεταφοράς αστικών μεταφορών.

Μπαταρίες τελευταίας γενιάς

Η DAF χρησιμοποιεί τις λεγόμενες μπαταρίες LFP (Lithium Ferro Phosphate) σε όλα τα πλήρως ηλεκτρικά της οχήματα. Πρόκειται για μπαταρίες τελευταίας γενιάς, που δεν περιέχουν κοβάλτιο ή μαγνήσιο, προς όφελος της βιωσιμότητας. Επιπλέον, συσκευάζονται καλύτερα – με αποτέλεσμα υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα ανά λίτρο – και η χημεία της μπαταρίας εξασφαλίζει την υψηλότερη θερμική ασφάλεια. Οι μπαταρίες LFP συνοδεύονται από εγγύηση 6 ετών, η οποία δείχνει την εμπιστοσύνη της DAF όσον αφορά την απόδοση, την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα.

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ 728Χ90

DAF-Trucks-introduces-LF-Electric-ghost-view (Medium)

Αργή και γρήγορη φόρτιση

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του νέου DAF LF Electric είναι το «Συνδυασμένο σύστημα φόρτισης». Αυτό επιτρέπει στο φορτηγό να φορτίζεται μέσω του κανονικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και είναι ιδανικό όταν το φορτηγό επιστρέψει στην αρχική βάση στο τέλος της ημέρας. Με αργή φόρτιση (400V AC, 22 kW, 3 phase), η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί από 20% έως 80% σε 6,5 ώρες. Η πλήρης φόρτιση (0% έως 100%) διαρκεί έως και 12 ώρες. Εάν υπάρχει ειδικός εξοπλισμός, η γρήγορη φόρτιση των μπαταριών (650V DC, 150 kW) διαρκεί μόνο 60 λεπτά από 20% έως 80% ή 2 ώρες για πλήρη φόρτιση.

Διατίθεται e-PTO

Προαιρετικά, το νέο DAF LF Electric διατίθεται με 400V e-PTO για τροφοδοσία βοηθητικού εξοπλισμού όπως ηλεκτρική εγκατάσταση ψύξης ή ηλεκτρο-υδραυλικό γερανό. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη μιας ξεχωριστής γεννήτριας με αποτέλεσμα ένα φορτηγό διανομής «μηδενικών εκπομπών».

Δύο μεταξόνια 

Το LF Electric διατίθεται αρχικά ως φορτηγό 19 τόνων, με επιλογή μεταξονίου 5,3 ή 5,85 μέτρων και ωφέλιμο φορτίο 11.700 κιλών, το οποίο επαρκεί για την πλειονότητα των εφαρμογών διανομής πόλεων.

Επωφεληθείτε από το LF DNA

Είναι αυτονόητο ότι το LF Electric επωφελείται από το κοινό DNA της γκάμας με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ακριβώς όπως κάθε LF, προσφέρει εύκολη είσοδο, εξαιρετική ορατότητα, εξαιρετική άνεση οδηγού και τον πιο στενό κύκλο στροφής στον κλάδο – και άρα εξαιρετική ευελιξία.

Το DAF LF Electric, που αναπτύχθηκε σε στενή συνεργασία με την Dana Inc, θα ξεκινήσει την παραγωγή στο Leyland Trucks στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο.

 

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ