Ασφαλής χώρος στάθμευσης φορτηγών στην Ακράτα από την Cityzen

Δυνατότητα προκράτησης θέσων - Κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης

banner-google-news

H Cityzen (το νέο όνομα της Central Parking System Αθήνα Α.Ε.) μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας της Ολυμπίας Οδού, προκρίθηκε να αναλάβει την προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση εξοπλισμού στάθμευσης στο νέο χώρο στάθμευσης φορτηγών επί της Ολυμπίας Οδού, στην περιοχή της Ακράτας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, θα είναι ο πρώτος χώρος στάθμευσης στον οδικό άξονα της Ελλάδας που θα εξυπηρετεί επαγγελματίες οδηγούς.

Ο χώρος θα παρακολουθείται από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (CCTV), ενώ

το σύστημα στάθμευσης που θα εγκατασταθεί θα διασυνδεθεί μέσω μιας εφαρμογή διασύνδεσης (API) με την πλατφόρμα e-service (SSTPA), που θα αναπτυχθεί από το Ινστιτούτο Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ).

Η πλατφόρμα θα δίνει την δυνατότητα στους οδηγούς των φορτηγών να κάνουν προκράτηση και προπληρωμή θέσης στάθμευσης. Από την πλευρά του το σύστημα στάθμευσης θα κάνει την απαραίτητη αναγνώριση και διαχείριση των οχημάτων, ώστε να χρησιμοποιηθεί ο χώρος με ασφάλεια και αξιοποιώντας τα μέγιστο των διαθέσιμων θέσεων και θα ανταλλάσσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την ώρες εισόδου και εξόδου των οχημάτων ώστε να υλοποιείται η διαχείριση των κρατήσεων.

Η διαδικασία στάθμευσης προβλέπει πέραν της κλασικής μεθόδου εκδόσεως εισιτηρίου και την δυνατότητα προκράτησης θέσης στάθμευσης και πληρωμής, μέσω έξυπνης εφαρμογής η οποία θα επικοινωνεί με τον εξοπλισμό DESIGNA, επιτρέποντας στους επαγγελματίες οδηγούς την ανέπαφη είσοδο και έξοδο των οχημάτων τους από το χώρο στάθμευσης.

Ως αποκλειστική αντιπρόσωπος της εταιρείας συστημάτων στάθμευσης DESIGNA στην Ελλάδα, η Cityzen θα εγκαταστήσει τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό στάθμευσης (τερματικά εισόδου – εξόδου, κάμερες αναγνώρισης πινακίδων, τουρνικέ και αυτόματα μηχανήματα πληρωμής που θα δέχονται όλους τους τρόπους πληρωμής) και θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη και για την συντήρησή τους.
Οι εργασίες εγκατάστασης του εξοπλισμού αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου.

*Η Central Parking System Αθήνα Α.Ε. ιδρύθηκε το 2000 με τη συνεργασία της Auto Park System Ε.Π.Ε. και της Central Parking System UK Ltd., θυγατρική της Central Parking Corporation. H Central Parking Corporation ιδρύθηκε το 1968 στις Η.Π.Α. και εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών στάθμευσης στον κόσμο.

Τον Οκτώβριο του 2009 ολοκληρώθηκε η απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Central Parking System Αθήνα Α.Ε. από την Autopark System Ε.Π.Ε. Τον Ιούλιο του 2015, η Central Parking System Αθήνα Α.Ε. μετονομάστηκε σε Cityzen Parking & Services.