Ευρωπαϊκή Επιτροπή : Σχέδιο για φυλασσόμενους χώρους στάθμευσης

banner-google-news

Οι οδηγοί φορτηγών στην ΕΕ θα έχουν περισσότερους χώρους όπου μπορούν να σταθμεύσουν με ασφάλεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και τη νύχτας, χωρίς να διακινδυνεύσουν το κλοπή του φορτίου τους.Οι κλοπές φορτίων, συχνά από συμμορίες, συμβαίνουν στο 70% των περιπτώσεων σε μη φυλασσόμενους χώρους στάθμευσης .

violeta_bulcΣτη χθεσινή διάσκεψη στις Βρυξέλλες, η Επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ, Violeta Bulc, δήλωσε  ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να διανείμει συνολικά 178 εκατ. Ευρώ για την κατασκευή ασφαλών χώρων στάθμευσης στους αυτοκινητοδρόμους, με τη μορφή της συγχρηματοδότησης. Πρέπει να πληρούν τις ίδιες προδιαγραφές παντού,όπως τους τιμοκαταλόγους, τις εγκαταστάσεις υποστήριξης των οδηγών και τα συστήματα για τον υπολογισμό των κενών θέσεων, διότι οι οδηγοί φορτηγών είναι συχνά ανενημέρωτοι για το πόσο ασφαλής είναι ο χώρος στάθμευσης και ποιες εγκαταστάσεις υπάρχουν.

Η Bulc είναι πεπεισμένη ότι οι οδηγοί θα χρησιμοποιούν τις θέσεις στάθμευσης πολύ πιο συχνά εάν τα πρότυπα είναι τα ίδια παντού. Για να γίνει αυτό, θέτει μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για έρευνα. Διερευνά επίσης το πού υπάρχει έλλειψη ασφαλών χώρων στάθμευσης κατά μήκος του ευρωπαϊκού δικτύου αυτοκινητοδρόμων.