Ανακοίνωση της ΟΣΥ για τον εγκλωβισμό λεωφορείου: «Ο οδηγός ενήργησε σωστά»

banner-google-news

Ανακοίνωσε εξέδωσε η ΟΣΥ σχετικά με τον χθεσινό εγκλωβισμό λεωφορείου της γραμμής Α1 Πειραιάς-Βούλα σε γέφυρα κοντά στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς είχε πλημμυρίσει ο δρόμος από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Οι επιβάτες αναγκάστηκαν να αποβιβαστούν από το λεωφορείο, καθώς είχε κολλήσει κάτω από την πλημμυρισμένη γέφυρα την οποία επιχείρησε να διασχίσει, και να απομακρυνθούν από το σημείο που είχε γίνει λίμνη.

bus2

Η ανακοίνωση της ΟΣΥ
«Στις 14:45 στην γέφυρα της παλιάς παραλιακής στο ρεύμα προς Πειραιά (στο ύψος του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”) και ενώ το όχημα εκτελούσε κανονικά το δρομολόγιό του, εφόσον δεν υπήρχε απαγόρευση διέλευσης, μέσα σε λίγα λεπτά μεγάλος όγκος υδάτων από τα παρακείμενα έργα άρχισε να πλημμυρίζει τη γέφυρα, με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα του οχήματος.

Άμεσα και με ψυχραιμία ο οδηγός αποβίβασε τους επιβάτες και ενημέρωσε την Πυροσβεστική, καθώς και την αρμόδια υπηρεσία της Εταιρείας.

Επισημαίνουμε ότι η Ο.ΣΥ. Α.Ε. διαθέτει Σύστημα Παρακολούθησης των Οχημάτων, προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ υπάρχουν Συγκεκριμένες Οδηγίες μέσω Τηλεματικής σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών καθώς και για την οδηγική συμπεριφορά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, τις οποίες και ακολούθησε επιτυχώς ο εν λόγω οδηγός.

Επιπλέον οι Οδηγίες αυτές εξειδικεύτηκαν περαιτέρω λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας.
Βασική προτεραιότητα της εταιρείας ήταν και είναι η ασφαλής μεταφορά του επιβατικού κοινού.

Οι κακοπροαίρετες αναφορές δεν προσφέρουν καμιά υπηρεσία στους πολίτες, ούτε και στους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους με επαγγελματισμό και ευθύνη».