Το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο στο αμαξοστάσιο για τεχνικές δοκιμές

Από τα 250 που προβλέπεται να ενισχύσουν τις αστικές συγκοινωνίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης

banner-google-news

Το πρώτο από τα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία που προβλέπεται να ενισχύσουν τον στόλο των αστικών συγκοινωνιών Αθήνας και Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο αμαξοστάσιο στον Ρέντη, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες τεχνικές δοκιμές.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου και ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς ενημερώθηκαν από τη Διοίκηση της Ο.ΣΥ Α.Ε. για τη διαδικασία των τεχνικών δοκιμών και τη λειτουργία του συστήματος φόρτισης, ενώ πραγματοποιήθηκε και δοκιμαστική διαδρομή του οχήματος εντός του χώρου του αμαξοστασίου.

Η προμήθεια των ηλεκτρικών λεωφορείων υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα από το Σχέδιο Ελλάδα 2.0.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε:

«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα, ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να μεταβούμε στο αμαξοστάσιο και μαζί με τη Διοίκηση να επιβιβαστούμε στο πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο. Το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο ήρθε στην Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα, 140 για την Αθήνα και 110 για τη Θεσσαλονίκη, στις αρχές Μαρτίου. Έτσι ώστε μαζί με τις εγκαταστάσεις, μαζί με τους σταθμούς φόρτισης που ήδη ξεκίνησαν να υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και θα ακολουθήσουν στην Αθήνα, να είναι εν λειτουργία, το σύνολο αυτών των λεωφορείων, τους επόμενους μήνες. Όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί. Έτσι ώστε να βελτιώσουμε τον στόλο των λεωφορείων, να μειώσουμε την ηλικία, τον μέσο όρο ηλικίας αυτών, να εξυπηρετήσουμε τα ΑμεΑ που σήμερα υφίστανται ένα σημαντικό πρόβλημα, αφού το 39% του στόλου δεν μπορεί να τους εξυπηρετήσει, αλλά και ταυτόχρονα, να αποδείξουμε πως οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας κατευθύνονται τελικά στον πολίτη, κατευθύνονται στη μεσαία τάξη, κατευθύνονται σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη».

 

Σου άρεσε το άρθρο; Κοινοποίησέ το!