H Βασίλισσα των Φορτηγών έρχεται να ταράξει τα νερά στις μεταφορές

banner-google-news

Η «Βασίλισσα των Φορτηγών» είναι μια νέα σειρά του BBC, με  πρωταγωνίστρια μια νεαρή ιδιοκτήτρια σχολής οδήγησης φορτηγών. Η σειρά θα επικεντρωθεί στην 27χρονη Shannon Paterson, που έρχεται να ταράξει τα νερά στις μεταφορές, να προσλάβει νέους οδηγούς και να βοηθήσει στην έλλειψη οδηγών βαρέων οχημάτων.

Η πρωταγωνίστρια ανέλαβε την εταιρεία σε μια δύσκολη περίοδο για την οικογένεια, αλλά ως κόρη βετεράνου οδηγού βαρέων οχημάτων, τα φορτηγά κυλάνε στο αίμα της. Έχει μεγάλα σχέδια, να επεκτείνει την οικογενειακή επιχείρηση.

Σε ένα διαφημιστικό γύρισμα για την εκπομπή, η Shannon είπε στο BBC Sounds: «Προσπαθούμε να αλλάξουμε το στίγμα που υπάρχει για τους οδηγούς φορτηγών και να ενθαρρύνουμε τη νεότερη γενιά να ασχοληθεί με αυτό.  Το επάγγελμα των οδηγών φορτηγών είναι μια μακροχρόνια και αξιόπιστη δουλειά. Ελπίζω να το απολαύσουν όλοι την παράσταση».

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τη σχολή οδήγησης Shannon’s Willenhall, όπου μικροί μαθητές προσπαθούν να ολοκληρώσουν ένα έντονο πενθήμερο ταχύρρυθμο μάθημα. Επιπλέον, ενώ βοηθά στην ανατροφή της μικρότερης αδερφής της, η Shannon κινηματογραφείται να προσπαθεί να πάρει τη δική της άδεια HGV με τη βοήθεια του πατέρα της, που είναι εκπαιδευτής οδηγών φορτηγών.

Η εκπομπή περιλαμβάνει τμήματα που έχουν τραβηχτεί με σταθερές κάμερες στην καμπίνα φορτηγού και περιέχει επίσης πλάνα από την εκπαίδευση οδηγών.

Κάθε εκπομπή έχει διάρκεια 30 λεπτών. Το πρώτο επεισόδιο θα προβληθεί στις 4 Ιουλίου 2022. Δημιουργήθηκε για το BBC Three και το BBC England από την Acclaimed Content, μια ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής με έδρα το Μπέρμιγχαμ.