Opel Vivaro Combi

banner-google-news

Το Opel Vivaro προσφέρεται σε μία πλούσια γκάμα εκδόσεων προσαρμοσμένη στις ανάγκες των πελατών, μεταξύ άλλων και ως όχημα μεταφοράς προσωπικού Combi και επιπλέον – για πρώτη φορά – σε τρία μήκη αμαξώματος, αντί για δύο (4,60 m, 4,95m και 5,30m). Οι εκδόσεις Combi δεν διαφοροποιούνται σημαντικά από τις «καθαρόαιμες» επιβατικές εκδόσεις Zafira Life, παρά μόνο σε στοιχεία αισθητικής και πολυτέλειας του αμαξώματος και της καμπίνας.

Το πολυχρηστικό όχημα της Opel ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις διαθέτοντας ευπροσάρμοστο εσωτερικό, υψηλά επίπεδα άνεσης, προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού αλλά και προηγμένα συστήματα infotainment, head-up display και active cruise control που λειτουργεί με δεδομένα από κάμερα + ραντάρ.

Opel Vivaro Combi

Πράγματι, το όχημα διαθέτει πολυάριθμα συστήματα υποστήριξης οδηγού. Μία κάμερα και ένα ραντάρ παρακολουθούν την περιοχή μπροστά από το όχημα. Το σύστημα αναγνωρίζει ακόμα και πεζούς που διασχίζουν το δρόμο και ενεργοποιεί ελιγμό φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης σε ταχύτητες έως 30 km/h. Το ευφυές cruise control προσαρμόζει την ταχύτητα σε αυτή του προπορευόμενου οχήματος, επιβραδύνει αυτόματα και μπορεί να μειώσει την ταχύτητα στα 20 km/h εάν χρειαστεί.

Τα συστήματα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist) και αναγνώρισης κόπωσης (drowsiness alert) προειδοποιούν τους οδηγούς εάν βρίσκονται πολλή ώρα στο τιμόνι και χρειάζονται διάλειμμα. Η υποβοήθηση Μεγάλης Σκάλας Φώτων (High Beam Assist), που εναλλάσσεται αυτόματα μεταξύ μεγάλης και μεσαίας σκάλας, ενεργοποιείται σε ταχύτητες άνω των 25km/h. Επίσης μοναδική σε αυτή την κατηγορία είναι η έγχρωμη προβολή του head-up display που εμφανίζει την ταχύτητα, την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και πληροφορίες πλοήγησης.

Opel Vivaro Combi (2)

ΤΟΛΜΗΡΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Η προηγμένη τεχνολογία συνδυάζεται με μία τολμηρή εμφάνιση, ισορροπημένες αναλογίες, κοντούς προβόλους και το κλασικό ταμπλό της Opel. Πράγματι, στο εσωτερικό του Vivaro Combi, οδηγοί και επιβάτες βιώνουν την αίσθηση επιβατικού αυτοκινήτου, σχεδόν εφάμιλλα με το Zafira Life. Χάρη στην εργονομική θέση των καθισμάτων, τα χειριστήρια βρίσκονται στο οπτικό πεδίο του οδηγού και σε θέση άμεσης πρόσβασης. Χάρη στις ποικίλες ρυθμίσεις των καθισμάτων – μερικές από τις οποίες είναι ηλεκτρικές – την οσφυϊκή υποστήριξη και το υποβραχιόνιο, το οδηγοκεντρικό cockpit προσφέρει την άνεση επιβατικού αυτοκινήτου.

Η συνδεσιμότητα είναι εξασφαλισμένη με προηγμένα συστήματα infotainment. Το Vivaro διατίθεται με Head up display – μοναδικό στην κατηγορία – για να μπορούν οι οδηγοί να βλέπουν όλες τις σημαντικές πληροφορίες, χωρίς να διασπάται η προσοχή τους από το δρόμο.

Opel Vivaro Combi

Με χώρο αποσκευών περίπου 4.500 λίτρα, ανταγωνίζεται ακόμα μεγαλύτερα πολυμορφικά μοντέλα ενώ με ύψος κάτω από 1,90 m μπορεί να έχει πρόσβαση σε υπόγεια γκαράζ – σημαντικός παράγοντας για χρήση ως mini bus ξενοδοχείου.

ΔΥΝΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΙΝΗΣΗΣ

Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει τους προηγμένους κινητήρες diesel 1.5L και 2.0L προδιαγραφών Euro 6d TEMP. Στην περίπτωση του Vivaro Combi, oι τετρακύλινδροι κινητήρες αποδίδουν 102, 120 ίππους ο 1ος και 122 και 150 ίππους ο 2ος. Όλες οι επιλογές πείθουν με τις ζωηρές επιδόσεις τους και τη χαμηλή κατανάλωση. Στη χώρα μας ωστόσο δεν εισάγονται όλες οι εκδόσεις ισχύος. Για παράδειγμα ο πετρελαιοκινητήρας 1.5L διατίθεται με 88 kW (120 hp) και αποδίδει ροπή 300 Nm στις 1.750 rpm. Συνδυάζεται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και εφοδιάζει τις εκδόσεις Business Shuttle.
Ο 2.0L πετρελαίου διατίθεται σε έκδοση των 150 ίππων, με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

ΚΑΙ ΜΕ 4ΚΙΝΗΣΗ

Χάρη στο σύστημα τετρακίνησης και τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, το Vivaro 4×4 μπορεί να ταξιδεύει οπουδήποτε, οποτεδήποτε. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ των προγραμμάτων “Eco” και “Auto 4WD” μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη στον πίνακα οργάνων. Στο πρόγραμμα “Eco” mode, το σύστημα 4×4 αποσυνδέεται και το όχημα είναι ουσιαστικά προσθιοκίνητο, για μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων, στον αυτοκινητόδρομο, για παράδειγμα.

Opel Vivaro Combi (3)

Αν τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν, ο οδηγός μπορεί να αλλάξει σε “Auto 4WD” ακόμα και εν κινήσει. Ο συνεκτικός συμπλέκτης του κεντρικού διαφορικού κατανέμει στη συνέχεια μέρος της ροπής στον πίσω άξονα, μόλις οι εμπρός τροχοί τείνουν να χάσουν την πρόσφυσή τους.

Σε ακόμα πιο απαιτητικές συνθήκες, οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν “R. Lock” και να κλειδώσουν επιπρόσθετα τον πίσω άξονα. Αναφορικά με την ικανότητα «αναρρίχησης», το Vivaro 4×4 μπορεί να διαχειρίζεται κλίσεις έως 45%, ανάλογα με το ωφέλιμο φορτίο (έως 1344 kg) και άλλους παράγοντες όπως τα ελαστικά και η επιφάνεια του δρόμου.