VW Transporter Kombi

banner-google-news

Στη γενιά Transporter 6.1 ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η μάσκα, η οποία είναι πλέον αισθητά μεγαλύτερη και αποτελεί μια ενιαία σχεδιαστική μονάδα με το νέο προφυλακτήρα. Σε όλες τις εκδόσεις, δύο χρωμιωμένες εγκάρσιες λωρίδες συνδέουν τους νέους προβολείς με τη μάσκα. Οι γραμμές των δύο εγκάρσιων λωρίδων εκτείνονται ως τα φώτα ημέρας LED, μέχρι και την βάση των προβολέων που ανάλογα με την έκδοση μπορούν επίσης να είναι LED. Στις πιο πλούσιες εκδόσεις εξοπλισμού μια λωρίδα χρωμίου προσθέτει με τη σειρά της έναν εκλεπτυσμένο τόνο στον προφυλακτήρα. Με ή χωρίς χρωμιωμένα στοιχεία, ο νέος σχεδιασμός του εμπρός μέρους προσδίδει έμφαση στο πλάτος και ενισχύει τη χαρισματική εμφάνιση του Transporter 6.1.

VW Transporter Kombi (3)

ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το ταμπλό πληροί όχι μόνο τις απαιτήσεις της ψηφιοποίησης αλλά και υψηλά επίπεδα καθημερινής πρακτικότητας. Έτσι είναι εφοδιασμένο με ένα πρόσθετο “ράφι” μπροστά από τον οδηγό, καθώς και με ένα μεγαλύτερο ανοικτό χώρο αποθήκευσης και ένα ακόμη “ράφι”, μπροστά από τον συνοδηγό. Επίσης, νέας σχεδίασης είναι οι ποτηροθήκες που βρίσκονται κοντά στις εμπρός κολόνες, καθώς και η μεγαλύτερη θέση με προαιρετική επαγωγική φόρτιση για smartphone ενώ οι νέοι αεραγωγοί στο ταμπλό μπορούν πλέον να ρυθμιστούν προς κάθε κατεύθυνση. Ο νέος, ψηφιακός πίνακας οργάνων δεν είναι μόνο όμορφος αλλά εξασφαλίζει και ένα υψηλό επίπεδο καθημερινής πρακτικότητας, με τις πολλαπλές διαμορφώσεις του να είναι δυνατόν να οριστούν από ένα και μόνο κουμπί που φιλοξενείται στο επίσης νέας σχεδίασης τιμόνι, που ενσωματώνει διακόπτες πολλαπλών λειτουργιών.

VW Transporter Kombi (2)

Εν τω μεταξύ ο κατασκευαστής προσφέρει αναβαθμισμένα στοιχεία εξοπλισμού. Ανάλογα με την έκδοση, μερικά από αυτά είναι τα ηλεκτρικά παράθυρα, το κεντρικό κλείδωμα, το καινούργιο δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, οι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι καθρέπτες, τα θερμαινόμενα καθίσματα, η διακοσμητική επένδυση στα όργανα και στις πλευρικές επιφάνειες οι νέοι Η7 προβολείς ή LED προβολείς και πίσω φώτα, ο εσωτερικός LED φωτισμός και το ηχοσύστημα Composition Audio με Bluetooth hands-free, θύρες USB και SD, συνδεσιμότητα Smartphone/iPhone, οθόνη αφής 8 ιντσών, το App Connect (έξυπνη ενσωμάτωση εφαρμογών τηλεφώνου), τα We Connect και We Connect Plus (online υπηρεσίες και λειτουργίες).

ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΙΚΤΥΩΜΕΝΟ

Η Volkswagen συνδέει το νέο Transporter 6.1 με τον έξω κόσμο περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ο πλήρως επανασχεδιασμένος πίνακας οργάνων προσφέρεται για πρώτη φορά με πλήρως ψηφιακά όργανα. Το Digital Cockpit μαζί με το σύστημα πολυμέσων δημιουργούν μια νέα ψηφιακή διάταξη. Όλα τα συστήματα πολυμέσων (infotainment) συνδέονται ως στάνταρ με μια ηλεκτρονική online μονάδα σύνδεσης (OCU ή Online Connectivity Unit) με ενσωματωμένη μια κάρτα eSIM. H OCU αποτελεί τo κοινό σημείο αναφοράς για ένα νέο φάσμα λειτουργιών και υπηρεσιών που βασίζονται στο διαδίκτυο και είναι ομαδοποιημένες κάτω από τις επωνυμίες «We Connect» και «We Connect Plus». Για τη διαχείριση των εταιρικών στόλων υπάρχει το «We Connect Fleet».

VW Transporter Kombi (7)

HICHTECH ΤΙΜΟΝΙ

Μια από τις σημαντικές τεχνολογικές αναβαθμίσεις της γενιάς Τ6.1 αποτελεί το νέο ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης, που έρχεται να προσφέρει βελτίωση της ενεργητικής ασφάλειας και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου καθώς μπορεί και αυξομειώνει το ποσοστό της δύναμης που ασκεί ανάλογα τις συνθήκες και ανάγκες. Επιπλέον, χάρη στην παρουσία του είναι η δυνατή η εκμετάλλευση νέων συστημάτων υποστήριξης του οδηγού όπως τα Lane Assist (χρησιμοποιεί κάμερες για το διάβασμα των οδικών σημάνσεων βοηθώντας τον οδηγό να παραμείνει στη λωρίδα κυκλοφορίας), Park Assist (απλοποιεί τη διαδικασία στάθμευσης, με τον οδηγό να χειρίζεται μόνο τα πεντάλ και όχι το τιμόνι), Trailer Assist (με ικανότητα ρυμούλκησης έως 2.500 κιλά), Side Protection System και Crosswind Assist.

VW Transporter Kombi (1)

Την προστασία από ατυχήματα κατά την οπισθοπορεία φροντίζει το σύστημα Rear Traffic Alert που προειδοποιεί ηχητικά εάν υπάρχουν οχήματα, πεζοί ή ποδηλάτες που πλησιάζουν πλευρικά το νέο Transporter 6.1. Εάν ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, τότε το σύστημα αναλαμβάνει επεμβαίνοντας στο σύστημα πέδησης. Νέο στην γκάμα, αλλά στάνταρ σύστημα είναι το Cross Wind Assist, το οποίο σταθεροποιεί αυτόματα το νέο Transporter 6.1 στην περίπτωση πλευρικών ανέμων. Επίσης νέο και σε συνδυασμό με το DSG είναι το προαιρετικό ACC (Adaptive Cruise Control), το οποίο πλέον διαθέτει λειτουργία stop-and-go. Σε περίπτωση κυκλοφοριακής συμφόρησης ή οδήγησης στην πόλη, το νέο Transporter 6.1 ξεκινά αυτόματα μόλις ξεκινήσει το προπορευόμενο όχημα.

VW Transporter Kombi (5)

Αποδοτικοί κινητήρες TDI, χωρητικότητας 2,0 λίτρων, σε τέσσερα επίπεδα ισχύος είναι διαθέσιμοι για την κίνηση όλων των εκδόσεων της νέας σειράς Τ6.1. ενώ φυσικά πληρούν τις τελευταίες προδιαγραφές ρύπων Euro 6d TEMP EAVP (σύστημα SCR, με χρήση AdBlue). Η ισχύς των σχετικών εκδόσεων ανέρχεται στους 90, 110, 150 και 199 ίππους, με τους τις δύο ισχυρότερες να μπορούν να συνδυαστούν και με το σύστημα 4κίνησης 4MOTION ενώ, ανάλογα την έκδοση, η γραμμή κίνησης θα συμπληρώνεται με χειροκίνητα κιβώτια 5 ή 6 σχέσεων ή με το αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων.


Autovision New