Δύο νέα μοντέλα ηλεκτρικών φορτηγών της Renault Trucks στην αγορά το 2023

banner-google-news

Η Renault Trucks ανακοίνωσε ότι το 2023 θα αρχίσουν να πωλούνται δύο νέα μοντέλα φορτηγών μέχρι 44 τόνων: το Renault Trucks T E-Tech για τις περιφερειακές μεταφορές και το Renault Trucks C E-Tech για τον κατασκευαστικό κλάδο.

Τα νέα μοντέλα αποτελούν μέρος της γκάμας βαρέως τύπου της Renault Trucks και θα εφοδιάζονται με δύο ή τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες, που παρέχουν συνδυασμένη ισχύ έως 490 kW (ισοδυναμεί με 666 ίππους).

2 Renault Trucks C E-Tech copy (Medium)

Τα Renault Trucks T και C E-Tech θα έχουν δύο έως έξι πακέτα μπαταριών ιόντων λιθίου χωρητικότητας 180 έως 540 kWh. Οι μπαταρίες των οχημάτων μπορούν να φορτιστούν πλήρως σε 9,5 ώρες με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) έως 43 kW ή σε 2,5 ώρες με συνεχές ρεύμα (DC) έως 250 kW. Τα φορτηγά θα μπορούν να διανύσουν έως και 300 χλμ. .με μία φόρτιση και έως και 500 χλμ. με ενδιάμεση γρήγορη φόρτιση μιας ώρας (250KW).

Για να προσαρμόζονται εύκολα σε κάθε τύπο αμαξώματος και κατά συνέπεια σε κάθε τύπο χρήσης, τα Renault Trucks T και C E-Tech μπορούν να εξοπλιστούν με τρεις τύπους PTO: ηλεκτρική, ηλεκτρομηχανική ή στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Τα νέα ηλεκτρικά φορτηγά θα έχουν μεικτό βάρος οχήματος 44 τόνων και θα είναι διαθέσιμα σε εκδόσεις τρακτέρ 4×2 και 6×2 και άκαμπτα τρίεδρα 4×2, 6×2 και 8×4.
Τα οχήματα θα ξεκινήσουν να πωλούνται το 1ο τρίμηνο του 2023 και θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Renault Trucks στο Bourg-en-Bresse.