4η Διημερίδα ITS Hellas «Τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και οι εξελίξεις στην Ελλάδα»

banner-google-news

O Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών – ITS Hellas, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην 4η Διημερίδα του με θέμα «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις στην Ελλάδα», που θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 Δεκεμβρίου 2018 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Τ.Κ. 156 69, Παπάγου, δίπλα στη στάση του μετρό «Εθνική Άμυνα»).

Η 4η συνεχόμενη διοργάνωση της διημερίδας του ITS Hellas, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, του Ινστιτούτου Logistics Management Ελλάδος, και της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους και Logistics, πρόκειται να αποτελέσει για ακόμα μια φορά την πλέον δυναμική συνάντηση του ελληνικού κλάδου των Μεταφορών, θέτοντας στο κέντρο του διαλόγου τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αλλά και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η υιοθέτηση και η ευρεία εφαρμογή των Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνίας, ως απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις.

Συγκεκριμένα, στόχος της Διημερίδας είναι να παρουσιάσει τις δυνατότητες ανάπτυξη και χρήσης ΕΣΜ στην Ελλάδα, να αναδείξει τα συνεπακόλουθα οφέλη και να αποτελέσει ένα σημαντικό forum συζήτησης, ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας προωθώντας με αυτό τον τρόπο την εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων και εταιριών, προς την επίτευξη μιας βιώσιμης ανάπτυξης, πάντα με γνώμονα την αύξηση της ασφάλειας στις μεταφορές, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Διημερίδας θα λάβουν χώρα διάφορες συνεδρίες και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης στις παρακάτω θεματικές:

~ Ευρωπαϊκές Εξελίξεις και καλές πρακτικές στον τομέα των ΕΣΜ. ~ Χρηματοδοτικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη και υιοθέτηση ΕΣΜ. ~ ΕΣΜ και Έξυπνες Πόλεις: προς την επίτευξη μια βιώσιμης αστικής κινητικότητας. ~ Στρατηγική και πολιτικές ανάπτυξης Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (ΕΣΜ). ~ ΕΣΜ για μια ασφαλή και ολοκληρωμένη κινητικότητα. ~ Ευφυή Συστήματα Εμπορευματικών Μεταφορών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας: Σημερινή κατάσταση και προκλήσεις.

Στον χώρο διοργανώνεται και παράλληλη έκθεση, η οποία θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, τις πρόσφατες ερευνητικές δραστηριότητες και καινοτομίες Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών.

Η Διημερίδα απευθύνεται σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην πανεπιστημιακή και ερευνητική κοινότητα, στους κατασκευαστές και σε εκπροσώπους της ελληνικής αγοράς ΕΣΜ, στις διαχειριστικές αρχές, αλλά και στους τελικούς χρήστες, που θα ήθελαν να ενημερωθούν και να συμμετέχουν ενεργά στις συζητήσεις για το μέλλον των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών στη χώρα μας.

Η συμμετοχή στην Διημερίδα είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται η εγγραφή με την συμπλήρωση της σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://go.iccs.gr/ITSHellas2018DEC

Με εκτίμηση,

Δρ. Άγγελος Αμδίτης

Αντιπρόεδρος της ITS Hellas Πρόεδρος ΕRTICO-ITS Europe Διευθυντής Έρευνας ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ