Υπογραφή Σύμβασης για την Ανατολική Περιφερειακή Οδό Αλεξανδρούπολης

banner-google-news

Υπογράφηκε  την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η σύμβαση για την κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, με αρμοδιότητα τις Υποδομές, κ. Γιώργου Καραγιάννη.

Το έργο αποβλέπει στη διοχέτευση της διερχόμενης κυκλοφορίας από και προς το λιμάνι Αλεξανδρούπολης, το αεροδρόμιο «Δημόκριτος», την Κομοτηνή, την Εγνατία οδό, χωρίς κυκλοφοριακή επιβάρυνση του αστικού ιστού της πόλης.

Ουσιαστικά, αποτελεί την  οδική σύνδεση της Εγνατίας Οδού με τον λιμένα Αλεξανδρούπολης, έχει αφετηρία στον κλάδο του κόμβου σύνδεσης της Εγνατίας Οδού και φτάνει μέχρι το λιμάνι της πόλης.

Το έργο ανατέθηκε στην τεχνική εταιρεία ΤΕΚΑΛ, είναι προϋπολογισμού 36 εκατομμυρίων ευρώ με ΦΠΑ και χρηματοδοτείται  από το σχετικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ (2014-2020), αφορά συνολικά 3,03 χλμ. αστικής αρτηρίας και 0,5 χλμ. συνδετήριου κλάδου με το λιμάνι. Ο χρόνος περάτωσης του έργου είναι 24 μήνες.

Δήλωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή

«Κάνουμε σήμερα ένα ακόμη βήμα για την υλοποίηση ενός μεγάλου οδικού έργου. Αυτήν τη φορά στον Έβρο. Το έργο δεν ήταν μόνο μια απαίτηση των κατοίκων και των φορέων της περιοχής. Αποτελεί, κυρίως, ανάγκη για την ανάπτυξη της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου. Μια ανάγκη κι ένα έργο που εντάσσονται στο ευρύτερο σχέδιό μας για δημιουργία έργων υποδομών σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να καταστεί κόμβος μεταφορών και logistics στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».