Ξεκινούν οι πωλήσεις για τα ηλεκτρικά Volvo FL & FE

banner-google-news

Η Volvo Trucks ανακοίνωσε πρόσφατα την έναρξη των πωλήσεων των ηλεκτροκίνητων εκδόσεων των φορτηγών FL και FE σε επιλεγμένες αγορές εντός της Ευρώπης, ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ζήτηση για βιώσιμες λύσεις μεταφοράς σε αστικά περιβάλλοντα.

Ελλείψει εκπομπών καυσαερίων και με μειωμένα επίπεδα θορύβου, τα ηλεκτρικά φορτηγά προσφέρουν τεράστιες δυνατότητες στις αστικές περιοχές. Πρώτον, τα χαμηλά επίπεδα θορύβου καθιστούν δυνατή τη διεξαγωγή παραδόσεων και συλλογής απορριμμάτων νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, συμβάλλοντας στη βελτίωση της εφοδιαστικής των μεταφορών και στη μείωση της συμφόρησης κατά τις ώρες αιχμής. Δεύτερον, με την καλύτερη ποιότητα αέρα και το λιγότερο θόρυβο, τα ηλεκτρικά φορτηγά δημιουργούν νέες ευκαιρίες για τον κλάδο της πολεοδομίας και οδική υποδομή. Ένα ηλεκτρικό φορτηγό μπορεί, για παράδειγμα, να χρησιμοποιηθεί σε χώρους φόρτωσης σε εσωτερικούς χώρους και σε περιβαλλοντικές ζώνες.

5(2)

«Η παγκόσμια αστικοποίηση απαιτεί την αστική εφοδιαστική και τη μεταφορά φορτηγών με μηδενικές εκπομπές και λιγότερο θόρυβο με αυξανόμενη επείγουσα ανάγκη. Με τα Volvo FL Electric και Volvo FE Electric είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε τόσο στις έντονες περιβαλλοντικές απαιτήσεις όσο και στις υψηλές εμπορικές απαιτήσεις των πελατών μας», λέει ο Jonas Odermalm, VP Product Line Electromobility.

Μια πρόκληση για τα συγκεκριμένα φορτηγά είναι να μεγιστοποιηθεί το ωφέλιμο φορτίο ταυτόχρονα με τη βελτιστοποίηση του εύρους οδήγησης.

Οι λύσεις της Volvo Trucks θα βασίζονται σε μεμονωμένες επιχειρησιακές ανάγκες που εξετάζουν μια σειρά από παραμέτρους, όπως κύκλους οδήγησης, ικανότητα φόρτωσης και ανάλυση διαδρομής, προκειμένου να χρησιμοποιήσει την χωρητικότητα της μπαταρίας με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο », συνεχίζει ο Jonas Odermalm.Τα ηλεκτρικά FL Electric και FE Electric αναπτύχθηκαν σε στενή συνεργασία με επιλεγμένους πελάτες που δραστηριοποιούνται στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Η ανάδραση ήταν πολύ θετική και οι οδηγοί που συμμετέχουν στη συνεργασία είναι ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από την απόκριση της κίνησης, την απρόσκοπτη επιτάχυνση και το πόσο ήσυχα είναι τα φορτηγά.

1860x1050_PR_Electric_sales-start_image4 (Medium)«Ενώ οι ανατροφοδοτήσεις πελατών ήταν θετικές», εξηγεί ο Jonas Odermalm, «αναγνωρίζουμε ότι η χρέωση των υποδομών είναι ακόμα υπό ανάπτυξη στις περισσότερες πόλεις και εργαζόμαστε μαζί με τους δημόσιους και ιδιωτικούς εταίρους για να συμφωνήσουμε σε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για την επέκταση χρέωσης υποδομή. Είναι όμως σαφές ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της υποδομής χρέωσης πρέπει να αυξηθεί.»

«Τα ηλεκτρικά οχήματα, φορτισμένα με ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, είναι πράγματι ένα ισχυρό βήμα προς πιο βιώσιμες μεταφορές εντός των πόλεων. Ωστόσο, δεν θα υπάρχει μια μοναδική πηγή ενέργειας που να αντιμετωπίζει την αλλαγή του κλίματος και όλα τα άλλα περιβαλλοντικά ζητήματα. Οι διαφορετικοί τύποι μεταφοράς απαιτούν διαφορετικούς τύπους λύσεων μετάδοσης κίνησης «, καταλήγει ο Jonas Odermalm.