Ξεκίνησε δοκιμές το ηλεκτρικό DAF CF

SHELL RIMULA PETROPOULOS 728×90

Στο πλαίσιο δοκιμών, το πρώτο φορτηγό συλλογής απορριμμάτων DAF CF Electric 6×2 εισήλθε σε λειτουργία με την ολλανδική εταιρεία διάθεσης απορριμμάτων ROVA. Το όχημα διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης VDL με μηδενικές εκπομπές, παράλληλα με μια πλήρως ηλεκτρική υπερκατασκευή συλλογής απορριμμάτων VDL. Το όχημα θα λειτουργεί από την ROVA στην ολλανδική πόλη Zwolle.

Από τα τέλη του 2018, οι τράκτορες DAF CF Electric 4×2 έχουν λειτουργήσει στο πλαίσιο αστικών διανομών σε κορυφαίες ολλανδικές και γερμανικές εταιρείες μεταφορών και αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Ενώ η DAF έχει ξεκινήσει ήδη περιορισμένες πωλήσεις του ηλεκτροκίνητου CF στην Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γερμανία, τέσσερα πλήρως ηλεκτρικά πλαίσια 6×2 μπαίνουν τώρα σε δοκιμαστικό στάδιο, για εφαρμογές συλλογής απορριμμάτων. Τα εν λόγω 3αξονικά οχήματα παρέχουν υψηλό ωφέλιμο φορτίο (GVW έως 28 τόνους) και -χάρη στον πίσω άξονα που στρίβει – εξαιρετική ευελιξία, κάτι που αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα για τα οχήματα συλλογής αποβλήτων που λειτουργούν σε πυκνές αστικές περιοχές.

DAF CF Electric (2)

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης που είναι τοποθετημένο στο καινοτόμο απορριμματοφόρο DAF CF Electric 6×2 παρέχει ισχύ 210 kW και ροπή 2.000 Nm ενώ ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από μια μπαταρία με (ακαθάριστο) ενεργειακό περιεχόμενο 170 kWh, που επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών συλλογής απορριμμάτων. Τα φορτηγά αυτά συνήθως επιστρέφουν στην αποθήκη κάθε λίγες ώρες για να εκφορτωθούν, οπότε ένα DAF CF Electric μπορεί να επαναφορτίσει μέχρι και 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας σε μόλις 30 λεπτά.

Διαβάστε το περιοδικό online ή κατεβάστε το στη συσκευή σας!

Ακολούθησε κι εσύ τη νέα ψηφιακή εποχή και σέρφαρε στις σελίδες του περιοδικού Επαγγελματικό Όχημα !

Διάβασε δωρεάν όλα τα τεύχη του περιοδικού σε άριστη ανάλυση και με απίστευτες δυνατότητες, απ’ όπου κι αν βρίσκεσαι και σε κάθε οθόνη. Άφησε τις σελίδες να σε ταξιδέψουν σε πρόσθετο ψηφιακό υλικό μέσα από τα Links και τα ψηφιακά μέσα και απόλαυσε videos, φωτογραφίες, ηχητικά κλιπ σε ύλη και διαφημίσεις.

  • Σέρφαρε στις σελίδες και αναζήτησε με λέξεις κλειδιά το περιεχόμενο που σε ενδιαφέρει.
  • Κάνε FOLLOW για να ενημερώνεσαι πρώτος για την κυκλοφορία του τεύχους.

menoumespiti-YOUTRUCKGR

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ