Ξεκινά η παραγωγή του MAN eTGM

SHELL RIMULA PETROPOULOS 728×90

Η MAN Truck & Bus, ένας από τους πρώτους ευρωπαίους κατασκευαστές φορτηγών που «έβγαλαν» την ηλεκτροκίνηση επιτυχώς στο δρόμο προχωρά τώρα σε μικρής κλίμακας παραγωγή του ηλεκτρικού φορτηγού διανομών MAN TGM 26.360, που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Steyr της Αυστρίας. Έχουν προηγηθεί, ήδη από το φθινόπωρο του 2018 επιτυχημένες πρακτικές δοκιμές του φορτηγού μαζί με εννέα αυστριακούς πελάτες από την κοινοπραξία CNL Council for Sustainable Logistics.

Το MAN eTGM ικανοποιεί όλες τις βασικές απαιτήσεις για την κυκλοφορία στο μέλλον των αστικών μεταφορών: Εκπέμπει μηδενικές εκπομπές κινείται ήσυχα. Σημαντικό είναι ότι το όχημα έχει χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου συγκρίσιμη με το αντίστοιχο συμβατικής γραμμής κίνησης. Το ηλεκτρικό φορτηγό για μεσαία και βαριά κυκλοφορία διανομής μπορεί να διαμορφωθεί ως ψυκτικό όχημα. Προσφέρεται σε διαμόρφωση τριών αξόνων 6×2-4 σε πλαίσιο 26 τόνων και λειτουργεί με ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 264 kW, αναπτύσσοντας μέγιστη ροπή 3100 Nm. Οι βοηθητικές μονάδες όπως το υδραυλικό τιμόνι, οι αεροσυμπιεστές και το σύστημα κλιματισμού λειτουργούν ηλεκτρικά ενώ ελέγχονται από το σύστημα διαχείρισης ενέργειας και έτσι εξοικονομούν ενέργεια.

Εν τω μεταξύ η ενέργεια πέδησης ανακτάται κατά την επιβράδυνση και έτσι η κινητήρια ενέργεια του οχήματος μετατρέπεται και πάλι σε ηλεκτρική ενέργεια και αποθηκεύεται πίσω στην μπαταρία. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να αυξήσει σημαντικά την εμβέλεια του οχήματος ενώ μια οθόνη στην καμπίνα ενημερώνει τον οδηγό σχετικά με την τρέχουσα ενεργειακή στάθμη των μπαταριών. Το όχημα τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου υψηλής απόδοσης του ομίλου Volkswagen, οι οποίες βρίσκονται κάτω από την καμπίνα στην κορυφή του μπροστινού άξονα, στο χώρο όπου τα συμβατικά φορτηγά φέρουν τον πετρελαιοκινητήρα. Πρόσθετες μπαταρίες βρίσκονται στο πλαίσιο του οχήματος. Η εμβέλεια είναι έως και 200 χιλιόμετρα, ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής, τις κλιματικές συνθήκες και την τοπογραφία.

Προκειμένου να γίνει η μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα όσο το δυνατόν πιο εύκολη και επιτυχημένη, η MAN παρέχει στους πελάτες της μια ομάδα εμπειρογνωμόνων που θα τους βοηθήσει να αγοράσουν ένα eTGM, προσφέροντας ολοκληρωμένες, προσαρμοσμένες συμβουλές – από την ανάλυση των αναγκών, τη διαμόρφωση του στόλου, τη χρέωση των υποδομών και τη διαχείριση της ενέργειας μέχρι την ολοκληρωμένη, οικονομικά συμφέρουσα λύση μεταφοράς. Επιπρόσθετα, οι οδηγοί MAN eTGM λαμβάνουν εκπαίδευση ειδικά σχεδιασμένη για να ικανοποιεί τις απαιτήσεις οδήγησης ενός ηλεκτρικού φορτηγού.

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ