Βραβείο καινοτομίας και ασφάλειας για τα λεωφορεία Mercedes-Benz και Daimler Buses

Σχεδόν 4.000 αναγνώστες τίμησαν τις φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες οδήγησης και ασφάλειας

banner-google-news

Οι καινοτόμες και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες στην κυψέλη καυσίμου του Mercedes-Benz eCitaro και στα λεωφορεία Intouro K καθώς και το Daimler Buses Active Brake Assist 5 τιμήθηκαν με το busplaner Innovation Award 2023. Σχεδόν 4.000 ταξιδιωτικές εταιρείες μεταφορών και λεωφορείων/τουριστικών πούλμαν συμμετείχαν στη φετινή ψηφοφορία των αναγνωστών που διοργάνωσε το περιοδικό busplaner και δημοσίευσε η Huss-Verlag με έδρα το Μόναχο.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουλίου 2023 στο Μόναχο.

Πρώτη θέση για το eCitaro: eMobility με κυψέλη καυσίμου για μεγάλες αποστάσεις

Οι αναγνώστες του περιοδικού busplaner trade στέφουν το πλήρως ηλεκτρικό αρθρωτό λεωφορείο κυψελών καυσίμου Mercedes-Benz eCitaro με επέκταση εμβέλειας κυψελών καυσίμου με βάση το υδρογόνο, νικητή στην κατηγορία «Ηλεκτρικά λεωφορεία: 18 m».

Το φιλικό προς το περιβάλλον Mercedes-Benz eCitaro εντυπωσίασε τους ενημερωμένους αναγνώστες με την αξιοσημείωτη αυτονομία του, περίπου 350 χιλιομέτρων. Ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των μεταφορέων για μεγάλες αποστάσεις για την κάλυψη μεγαλύτερων διαδρομών σε τακτικά δρομολόγια, το αρθρωτό λεωφορείο κυψελών καυσίμου eCitaro χωρίς εκπομπές ρύπων μπορεί σχεδόν απρόσκοπτα να αντικαταστήσει τα αστικά λεωφορεία με κινητήρες εσωτερικής καύσης στους στόλους δημόσιων συγκοινωνιών. Βασίζεται σε ηλεκτρική μονάδα μπαταρίας με τεχνολογία NMC 3. Η κυψέλη καυσίμου, η οποία παράγει ηλεκτρική ενέργεια από υδρογόνο και παρέχει ισχύ 60 kW, χρησιμεύει για την επέκταση της εμβέλειας. Χάρη στην ευνοϊκή κατανομή βάρους, αυτή η τεχνολογία διευκολύνει την υψηλή χωρητικότητα επιβατών.

Η Daimler Buses θα παρέχει επίσης την υποδομή φόρτισης, καθώς και τη διαχείριση φόρτισης και στόλου μέσω της πρόσφατα ιδρυθείσας Daimler Buses Solutions GmbH – είτε σε ενότητες είτε εξ ολοκλήρου από μία μόνο πηγή.

v.l.n.r.: Shahrukh Javed, Leiter Produktentwicklung Brennstoffzelle und Wasserstoff und Martin Gaub, Governance und Produktmanagement ZEV f.l.t.r.: Shahrukh Javed, Head of Product Development Fuel Cell and Hydrogen and Martin Gaub, Governance and Product Management ZEV

Πρώτη θέση για το λεωφορείο IntouroK: ευέλικτο, ασφαλές και μεγάλη χωρητικότητα επιβατών

Το ιδιαίτερα ευέλικτο υπεραστικό λεωφορείο Mercedes-Benz Intouro K, στο οποίο οι αναγνώστες του περιοδικού busplaner απένειμε το busplaner Innovation Prize 2023 στην κατηγορία «Λεωφορεία Diesel and CNG (City/Intercity)», κατέλαβε επίσης την πρώτη θέση στο βήμα του νικητή. Με το κοντό μήκος του, 10,75 μέτρα σε δύο άξονες, έως και 47 θέσεις επιβατών, μια ποικιλία από εξαιρετικά αποδοτικά συστήματα υποβοήθησης οδηγού τελευταίας γενιάς και ένα μεγάλο σύστημα προβολής προορισμού, το Intouro K είναι ένα σύγχρονο υπεραστικό λεωφορείο.

Πρώτη θέση για το Active Brake Assist 5: πέδηση έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση κινδύνου σύγκρουσης

Στην κατηγορία «Εξοπλισμός οχημάτων και συστήματα υποβοήθησης», το Active Brake Assist 5 (ABA 5) πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία και επομένως την πρώτη θέση στην ψηφοφορία των αναγνωστών το 2023. Το ABA 5 είναι ένα ορόσημο στην ολοκληρωμένη ασφάλεια των λεωφορείων Daimler, διασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στα λεωφορεία Mercedes-Benz και Setra.

Το ABA 5 λειτουργεί με συνδυασμό συστημάτων ραντάρ και κάμερας και είναι το μοναδικό σύστημα στο είδος του που μπορεί να πραγματοποιήσει αυτοματοποιημένη πέδηση έκτακτης ανάγκης μέχρι ακινητοποίησης όχι μόνο για ακίνητα και κινούμενα εμπόδια, αλλά και για κινούμενους πεζούς και άτομα που σταματούν ξαφνικά.