Βιωματικά εργαστήρια οδικής ασφάλειας απο την My Grand Road και την HYUNDAI

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «My Grand Road» συνδιοργάνωσε με Δ/νση Β/μιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και με την υποστήριξη της HYUNDAI HELLAS βιωματικά εργαστήρια οδικής ασφάλειας σε μαθητές Λυκείου . Συγκεκριμένα 120 μαθητές του ΕΠΑΛ Μεγάρων επισκέφτηκαν το ιδιωτικό ΚΤΕΟ του κυρίου Αδριανού Μιχάλαρου όπου ο εξωτερικός χώρος είχε διαμορφωθεί κατάλληλα προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές στο θέμα ‘’ Η μετάβαση από το ποδήλατο στο μηχανοκίνητο όχημα ‘’ .

Δείτε στιγμιότυπα απο την εκδήλωση :

Στον εξωτερικό χώρο του ΚΤΕΟ εξειδικευμένα στελέχη εταιρειών και άλλων φορέων επάνδρωσαν τα οκτώ (8) εργαστήρια τα οποία επισκέφτηκαν οι μαθητές ανά ομάδα των 15 ατόμων και κάθε 15΄ λεπτά της ώρα επισκέπτονταν έτερο εργαστήριο .

Τα εργαστήρια αφορούσαν,

  • τις Νέες τεχνολογίες στην ενεργητική ασφάλεια ενός αυτοκινήτου και η αποτροπή σύγκρουσης. Εξειδικευμένο στέλεχος της HYUNDAI HELLAS αφού πρώτα ενημέρωνε τους μαθητές για τα έξυπνα συστήματα ενός αυτοκινήτου HYUNDAI στη συνέχεια ως επιβάτες τους αυτοκινήτου HYUNDAI οι μαθητές αντιλαμβανόταν την (αυτόματη) άμεση ακινητοποίηση του οχήματος όταν πλησίαζαν ένα άλλο όχημα χωρίς καμία αντίδραση ακινητοποίησης από τον οδηγό του.
  • Έμπειρος υπάλληλος της εταιρίας ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ο κ. Στράτος Βιτάλης ενημέρωσε τους μαθητές για την ασφαλή οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο , τις προϋποθέσεις χρήσης της λωρίδας έκτακτης ανάγκης
  • Ο Γιάννης Μιχάλαρος μηχανικός ελαστικών ενημέρωσε τους μαθητές για τον ρόλο των  ελαστικών με την οδική ασφάλεια και ποιες είναι οι ενέργειες πρόληψης που πρέπει να πράττουμε ανά συχνά χρονικά διαστήματα .
  • Μέλη της Εθελοντική Ομάδα Κούρος ενημέρωσαν τους μαθητές για την αναγκαιότητα κατοχής και την χρήση του τριγώνου κινδύνου , πυροσβεστήρα & φαρμακείου σε κάθε όχημα.
  • Μέλη της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Μεγάρων ενημέρωσαν τους μαθητές για την αγωνιστική μοτοσικλέτα, τις προϋποθέσεις αγοράς προστατευτικού κράνους αλλά και για την σωστή οδηγική συμπεριφορά ενός μοτοσικλετιστή .
  • Ο Ανδρέας Βλάμης έμπειρος εκπαιδευτής οδηγών απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των μαθητών στο θέμα της απόκτησης διπλώματος οδήγησης αλλά τους ανέδειξε τρόπους οδήγησης φιλικούς προς το περιβάλλον .
  • Μέλος της οικογένειας του ΚΤΕΟ που φιλοξένησαν την δράση αυτή , ανέδειξε τα προβλήματα-βλάβες που διαπιστώνει σε οχήματα κατά τον έλεγχο καθώς και η σχέση αυτών με την οδική ασφάλεια.
  • Ο Θανάσης Κοράκης ένας οδηγός αγώνων με πολλά ταλέντα. Εκτός του οδηγού αγωνιστικού οχήματος έχει το ταλέντο να ενημερώνει νέους ανθρώπους πια είναι η διαφορά ενός συμβατικού οχήματος με ένα αγωνιστικό στο θέμα την οδικής ασφάλειας, αλλά και για την ασφαλή οδήγηση αγωνιστικού οχήματος σε νόμιμους διαμορφωμένους χώρους και όχι στον δρόμο .

Όλα τα εργαστήρια ήταν βιωματικά γιατί με αυτό τον τρόπο οι μαθητές κατανόησαν καλύτερα τα γνωστικά θέματα και ταυτόχρονα αντιλήφθηκαν σε πραγματικές συνθήκες τους κινδύνους είτε ως μελλοντικοί οδηγοί είτε ως επιβάτες .

Τα βιωματικά εργαστήρια τα παρακολούθησαν εκτός από τους καθηγητές συνοδούς των μαθητών, ο διευθυντής επικοινωνίας της HYUNDAI HELLAS κ.Αγγελής Αθανάσιος, ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Μεγάρων κ. Θεοδοσίου Ιωάννης ,ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος κ. Μιχελακάκης Δημήτρης, το μέλος Δ.Σ. ΟΜΑΕ κ. Πασσαλής Νίκος και οι υπεύθυνοι σχολικών Σχολικών Δραστηριοτήτων Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Β/μιας εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής κα Κορακίδη και ο κ. Μαυράκης.

Οι δράσεις συνεχίζονται μέσω των βιωματικών εργαστηρίων σε μαθητές Β/μιας εκπαίδευσης με την υποστήριξη της HYUNDAI HELLAS στο πλαίσιο της καμπάνιας #safemove