Οδηγοί κλασικών αυτοκινήτων και καλές πρακτικές για οδική ασφάλεια

banner-google-news

H υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην επίσημη παρουσίαση των επτά ελληνικών πληρωμάτων, που θα συμμετάσχουν στο 26ο Monte – Carlo Historic Rally με εκκίνηση από το Μιλάνο, ζήτησε τη συμβολή των οδηγών κλασικών αυτοκινήτων για να επικοινωνηθούν οι καλές πρακτικές, ώστε να βελτιωθεί η Οδική Ασφάλεια στη χώρα μας,  .

Η κυρία Αλεξοπούλου τόνισε ότι τους προηγούμενους μήνες η Κυβερνητική Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια, την οποία συντονίζει, επικαιροποίησε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Οδική Ασφάλεια. Σύντομα, όπως είπε, θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, μέσω του οποίου «διαμορφώνεται μια ολοκληρωμένη πολιτική ποινών για τις παραβάσεις, η οποία επικεντρώνεται στην οδική ασφάλεια χωρίς να έχει τιμωρητικό χαρακτήρα». Στόχος είναι η συμμόρφωση των οδηγών, η επιβολή δίκαιων ποινών που θα αντιστοιχούν στη σοβαρότητα και την επικινδυνότητα της κάθε παράβασης, αλλά και η διασφάλιση της είσπραξης των προστίμων.

Παράλληλα, η κυρία Αλεξοπούλου στην ομιλία της, αναφέρθηκε στις πρόσφατες πρωτοβουλίες, όπως ότι για πρώτη φορά οι πολίτες έχουν στο κινητό τους το σύνολο της πληροφορίας για το όχημά τους. «Το MyAuto αποτελεί τον ηλεκτρονικό φάκελο των οχημάτων και οι πολίτες μπορούν πλέον να προσθέσουν τις πληροφορίες στο Wallet τους καθώς έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία του οχήματός τους, όπως αυτά τηρούνται σε μητρώα φορέων της Δημόσιας Διοίκησης», είπε.

Ειδική, μάλιστα, αναφορά έκανε στα ιστορικά οχήματα, για τα οποία τέθηκε σε λειτουργία η εφαρμογή για την καταχώρηση τους στο μητρώο αδειών κυκλοφορίας οχημάτων του Υπουργείου Μεταφορών. «Πλέον είναι δυνατή η χορήγηση άδειας και κρατικών πινακίδων σύμφωνα με υπουργική απόφαση που υπογράψαμε», συμπλήρωσε.

Το 26ο «Rally Monte Carlo Historique», που φέτος διεξάγεται από τις 31 Ιανουαρίου ως τις 7 Φεβρουαρίου, θα έχει έντονη ελληνική παρουσία, καθώς μεταξύ των 239 συμμετοχών υπάρχουν και επτά ελληνικά πληρώματα που θα ταξιδέψουν ως το πριγκιπάτο του Μονακό, για να λάβουν μέρος στον αγώνα.