Το NEOPLAN Skyliner νικητής στο φετινό διαγωνισμό International Bus Competition (IBC)

NEOPLAN Skyliner
banner-google-news

Στη φετινή συγκριτική δοκιμή – στο διεθνή διαγωνισμό λεωφορείων International Bus Competition (IBC) – τρία  διώροφα λεωφορεία δοκιμάστηκαν στα όριά τους από τα μέλη της κριτικής επιτροπής. Στο τέλος μιας επίπονης εβδομάδας εντατικών δοκιμών, το NEOPLAN Skyliner κατάφερε να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία αφήνοντας πίσω του τα VDL Futura και Van Hool Astromega. Ο επικεφαλής δοκιμών Wolfgang Tschakert τόνισε την αντικειμενικότητα του IBC: «Οι βαθμοί απονέμονται σύμφωνα με τη γνώμη της ομάδας δοκιμών. Στην ομάδα συμμετέχουν οδηγοί με διαφορετική προσωπικότητα και προτιμήσεις, όπως συνήθως συμβαίνει σε έναν επαγγελματικό στόλο.»

Το NEOPLAN Skyliner εξοπλισμένο σύμφωνα με τους κανονισμούς δοκιμών με ειδικό πακέτο μεγάλων αποστάσεων, το οποίο περιλαμβάνει χώρο για αναπηρικό αμαξίδιο, φαρδιές θύρες και πινακίδα (οθόνη) προορισμού, πέτυχε τις καλύτερες επιδόσεις σε αναρτήσεις, άνεση επιβατών και δοκιμή συνεργείου επισκευών. Το δεύτερο επίπεδο του διώροφου λεωφορείου είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό: τα πλαϊνά παράθυρα εκτείνονται μέχρι την οροφή και προσφέρουν συναρπαστική θέα στους επιβάτες, ενώ η οροφή μέσω πέντε υαλοπινάκων επιτυγχάνει μοναδικό φυσικό φωτισμό στο μεσαίο διάδρομο και δημιουργεί αίσθηση ευρυχωρίας.

Πέραν της αισθητικής, ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στην ασφάλεια. Οι αποστάσεις φρεναρίσματος που κυμάνθηκαν κατά τη διάρκεια των δοκιμών μεταξύ 39.8 και 39.1 m με κρύα και ζεστά φρένα από ταχύτητα αντίστοιχα 80 km/h εντυπωσίασαν τους κριτές, όπως και η ακρίβεια του συστήματος διεύθυνσης και η ισορροπία του οχήματος. Στην τελευταία συμβάλλουν ενεργά και οι ηλεκτρονικά ελεγχόμενοι αποσβεστήρες MAN CDS (Comfort Drive Suspension). Ένα ακόμα σύστημα υποβοήθησης είναι η προληπτική λειτουργία cruise control «MAN Efficient Cruise» και το σύστημα ελέγχου της εγρήγορσης του οδηγού «MAN Attention Guard».

Το Βραβείο IBC απονέμεται στο πλαίσιο της Έκθεσης Επαγγελματικού Αυτοκινήτου (IAA) 2016. «Είμαστε πολύ περήφανοι που κερδίσαμε αυτό το υψηλού κύρους βραβείο. Αυτό δείχνει ότι οι συνεχείς βελτιώσεις στο NEOPLAN Skyliner έχουν αποδώσει καρπούς. Επίσης αντανακλά την άποψη των πελατών μας, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με το NEOPLAN Skyliner και το προτιμούν για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων», δήλωσε ο Rudi Kuchta, Πρώτος Αντιπρόεδρος της διεύθυνσης Προϊόντων & Πωλήσεων Λεωφορείων της MAN Truck & Bus.

 NEOPLAN Skyliner: η επιτυχημένη πορεία συνεχίζεται

Από τον Ιούνιο του 2015 το NEOPLAN Skyliner διατίθεται σε έκδοση προδιαγραφών Euro 6. Το πολυτελές διώροφο λεωφορείο εντυπωσιάζει με έναν βέλτιστο συνδυασμό απόδοσης, περιβαλλοντικής συμβατότητας και μοναδικής άνεσης. Η βραβευμένη του σχεδίαση ‘Sharp Cut Design’ με καθαρές, συνεχείς γραμμές εγγυάται κορυφαία αεροδυναμική απόδοση, η οποία συμβάλει στην εξοικονόμηση καυσίμου έως και πέντε τοις εκατό συγκριτικά με διώροφα λεωφορεία χωρίς αεροδυναμικά βελτιστοποιημένη σχεδίαση. Ο χώρος αποσκευών του NEOPLAN Skyliner με 11 m3 χωρητικότητα ανεβάζει επίσης ψηλά τον πήχη, προσφέροντας ιδιαίτερα μεγάλο χώρο για βαλίτσες και λοιπές αποσκευές.

Το ευρύχωρο εσωτερικό του διωρόφου λεωφορείου, με έως και 83 καθίσματα, προσφέρει μέγιστη ελευθερία κινήσεων καθιστώντας το ιδανικό για κάλυψη μεγάλων αποστάσεων. Το ειδικό πακέτο μεγάλων αποστάσεων περιλαμβάνει πινακίδα (οθόνη) προορισμού, πρίζες 230 V και/ή θύρες USB για κάθε κάθισμα, καθώς και την τελευταία έκδοση ρυθμιζόμενου καθίσματος οδήγησης, διασφαλίζοντας έτσι αυξημένα επίπεδα άνεσης για επιβάτες και οδηγό. Ταυτόχρονα, το σύστημα Onboard Entertainment υπόσχεται ψυχαγωγία για κάθε διαδρομή. Εκτός από το προαιρετικό ενσωματωμένο σύστημα Wi-Fi, περιλαμβάνεται το TopLine Multimedia Centre με δύο μόνιτορ TFT 19 ιντσών στο δεύτερο όροφο και επίπεδες οθόνες 10 ιντσών στο κάτω επίπεδο.

Μία ιδιαίτερη πρόκληση στα λεωφορεία μεγάλων αποστάσεων είναι η δυνατότητα πρόσβασης. Στην πρόκληση αυτή το NEOPLAN Skyliner ανταπεξέρχεται με αξιόπιστες λύσεις που διευκολύνουν άμεσα τους επιβάτες, αλλά και έμμεσα τους οδηγούς και τις ιδιοκτήτριες εταιρείες. Οι επιβάτες με προβλήματα κινητικότητας μπορούν να επιβιβάζονται στο λεωφορείο μέσω μιας αναδιπλούμενης ράμπας. Για τη δημιουργία του απαραίτητου χώρου μέσα στο όχημα, η MAN επινόησε μία ιδιαίτερα έξυπνη λύση, όπου μέχρι τρία διπλά καθίσματα μπορούν να συμπτύσσονται μέσω μίας συρόμενης διάταξης. Με αυτό τον τρόπο, τα καθίσματα δεν χρειάζεται να αφαιρούνται και να στοιβάζονται σε κάποια αποθήκη, όταν απαιτείται πρόσθετος χώρος, αλλά μπορούν να παραμένουν μέσα στο όχημα και εύκολα επαναχρησιμοποιούνται.

P_Bus_EOT_Skyliner_2016-01_width_360_height_270
Το NEOPLAN Skyliner εντυπωσιάζει τους υπεύθυνους δοκιμών στο διαγωνισμό International Bus Competition. Στο φετινό IAA, απέσπασε το Βραβείο IBC 2016
P_Bus_IOT_Skyliner_2016-02_width_360_height_270
Στο δεύτερο όροφο του λεωφορείου, η οροφή που αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από κρύσταλλο και τα ψηλά πλαϊνά παράθυρα επιτρέπουν να μπαίνει άφθονο φως και προσφέρουν μοναδική θέα.