banner-google-news

Οι ειδικοί του τμήματος MAN Bus Modification Center (MAN) μετέτρεψαν το NEOPLAN Skyliner σε μια ειδική, κορυφαία έκδοση τουριστικού λεωφορείου που δεν γνωρίζει όρια άνεσης και πολυτέλειας.

2 (Medium)

Ταυτόχρονα, κατά μήκος της κατασκευής εκτείνεται μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με ντουλάπια, ψυγείο, φούρνο μικροκυμάτων και καφετιέρα, με όλες τις λεπτομέρειες να είναι στις αποχρώσεις του λευκού. Στο τέλος του πρώτου ορόφου υπάρχει η τουαλέτα. Μια σκάλα, δίπλα στη θέση οδήγησης προσφέρει πρόσβαση στον πάνω όροφο. Εκεί, υπάρχουν ακόμα έξι καθίσματα με τραπέζι ενώ στη συνέχεια έχουν σχεδιαστεί οκτώ κουκέτες στα τοιχώματα της κατασκευής, όπου σε συνδυασμό με ένα μονό κρεβάτι στο πίσω μέρος μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά 17 άτομα για ύπνο, ή χαλάρωση. Μάλιστα, ο χώρος με τις κουκέτες απομονώνεται εντελώς από το υπόλοιπο τμήμα με μια πόρτα, δημιουργώντας έτσι ένα άτυπο διαμέρισμα. Κουρτίνες σε κάθε κουκέτα εξασφαλίζουν την απαιτούμενη ιδιωτικότητα των επιβατών ενώ για κάθε έναν ξεχωριστά έχει προβλεφθεί LED ανάγνωσης, πρίζα με σύνδεση USB και εξαερισμός. Πάνω από κάθε κουκέτα έχει σχεδιαστεί χώρος για την αποθήκευση μικρών αποσκευών και μικροαντικειμένων.

9 (Medium)

Τουαλέτα και επιπλέον ψυγείο βρίσκονται επίσης στον πάνω όροφο.Για την ψυχαγωγία των ταξιδιωτών φροντίζουν από ένα σύστημα playstation σε κάθε όροφο, ένα ηχοσύστημα Bose με subwoofer, ένας δέκτης DVBT και οθόνες για την προβολή βίντεο, ταινιών και μουσικής. Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το σύστημα φωτισμού στα δυο πατώματα. Λωρίδες LED στην οροφή και στο πάτωμα, με δυνατότητα εναλλαγής χρώματος από μπλε έως ζεστό λευκό χαρίζουν κάθε φορά τον απαραίτητο τόνο, ανάλογα τη διάθεση αλλά και τη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

11 (Medium)
Οι εργασίες μετασκευής στο Skyliner πραγματοποιήθηκαν από ειδικούς τροποποίησης λεωφορείων της MAN στο εργοστάσιο Plauen. «Είναι εύκολο να ξεχάσει κανείς ότι πρόκειται για ένα τουριστικό λεωφορείο. Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο τροποποίησης λεωφορείων πραγματικά δημιούργησαν ένα σπίτι με τροχούς », λέει ο Heinz Kiess, ο οποίος προσθέτει:« Υλικά υψηλής ποιότητας, καλά μελετημένες λύσεις και καταπληκτική σχεδίαση – σε αυτά επικεντρωθήκαμε κατά τη διάρκεια «χτισίματος» αυτής της ειδικής έκδοσης».

4 (Medium)
Η βάση του κινούμενου… ξενοδοχείου είναι ένα NEOPLAN Skyliner που διαθέτει έναν 6κύλινδρο κινητήρα D2676 LOH με 510 ίππων (375 kW), τεχνολογίας ρύπων Euro 6d. Μια ολόκληρη γκάμα συστημάτων βοήθειας ασφαλείας όπως το Emergency Brake Assist (EBA), ένας αισθητήρας φωτός, το ηλεκτρονικό πρόγραμμα σταθερότητας (ESP) και το σύστημα Lane Guard (LGS) με οπτική προειδοποίηση καθώς και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο Comfort Drive Suspension (CDS) παρέχουν το μέγιστο δυνατό επίπεδο ασφάλειας. Όλα αυτά διασφαλίζουν ότι αυτό το πολύ ξεχωριστό διώροφο είναι τέλεια εξοπλισμένο για τις περιηγήσεις του σε όλη την Ευρώπη. «Καλλιτέχνες, μουσικοί και τεχνικά συνεργεία ταξιδεύουν σε συναυλίες και εκδηλώσεις με τα λεωφορεία της «No Limites». Και η νέα προσθήκη στο στόλο οχημάτων αυτού του ταξιδιωτικού πράκτορα χρησιμοποιείται επίσης από μουσικά συγκροτήματα για περιηγήσεις, μεταξύ άλλων.

5 (Medium)

Διαβάστε το περιοδικό online ή κατεβάστε το στη συσκευή σας!