Η κοινοπραξία για ευρωπαϊκό δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών φορτηγών γίνεται πραγματικότητα

Ανοιχτό σε όλα τα βαρέα επαγγελματικά οχήματα στην Ευρώπη, ανεξαρτήτως μάρκας

banner-google-news

Οι κατασκευαστές επαγγελματικών οχημάτων Traton Group με τα εμπορικά σήματα Traton Group Scania και MAN, Daimler Truck και Volvo Group έχουν υπογράψει μια δεσμευτική συμφωνία για την εγκατάσταση και λειτουργία δημόσιων δικτύων φόρτισης για βαρέα, μεγάλων αποστάσεων ηλεκτρικά φορτηγά και πούλμαν στην Ευρώπη.

Τώρα αυτό γίνεται πραγματικότητα. Η Traton Group, η Daimler Truck και ο Όμιλος Volvo ολοκλήρωσαν το τελικό βήμα και δημιούργησαν μια κοινοπραξία για υποδομές φόρτισης στην Ευρώπη. Αυτή η πρωτοβουλία αναμένεται να είναι σημαντική για την υποστήριξη της Πράσινης Συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις εμπορευματικές μεταφορές χωρίς άνθρακα έως το 2050.

Volvo_electric_construction (4)

Η κοινοπραξία θα είναι μια αυτόνομη νομική οντότητα, που θα λειτουργεί με τη δική της εταιρική ταυτότητα και σχεδιάζει να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει τουλάχιστον 1.700 σημεία φόρτισης υψηλής απόδοσης σε αυτοκινητοδρόμους και κόμβους logistics σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η επένδυση ανέρχεται συνολικά σε 500 εκατομμύρια ευρώ και είναι πιθανώς η μεγαλύτερη επένδυση υποδομής φόρτισης στην ευρωπαϊκή βιομηχανία βαρέων φορτηγών μέχρι σήμερα.

eActros Driving Experience eActros Driving Experience

Το δίκτυο φόρτισης θα είναι ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλα τα βαρέα επαγγελματικά οχήματα στην Ευρώπη, ανεξαρτήτως μάρκας.

« Όταν μιλάμε στους πελάτες για ηλεκτρικά φορτηγά, πάντα ρωτούν: πού μπορούμε να φορτίσουμε; Για να το υποστηρίξουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα, συνεργαζόμαστε για την έναρξη του ευρωπαϊκού δικτύου φόρτισης», λέει ο Christian Levin, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Scania και της Traton Group.

volvo-ica (3)e

Ο Όμιλος TRATON με τη Scania και τη MAN, τη Daimler Truck και τον Όμιλο Volvo θα κατέχει ίσα μερίδια στην κοινοπραξία, αλλά θα συνεχίσει να είναι ανταγωνιστής σε όλους τους άλλους τομείς.