Η Tesla στοχεύει σε παραγωγή 2 εκατομμυρίων οχημάτων ετησίως μετά το 2022

banner-google-news

Καθώς τα εργοστάσια στο Βερολίνο και το Τέξας αυξάνουν την παραγωγή τους, η Tesla προβλέπει ετήσια παραγωγή 2 εκατομμυρίων αυτοκινήτων το επόμενο έτος, ενόψει του μακροπρόθεσμου στόχου της να κατασκευάζει 20 εκατομμύρια οχήματα ετησίως. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, είπε στους μετόχους ότι η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων θα έχει ετήσιο ρυθμό παραγωγής 2 εκατομμυρίων οχημάτων με το τέλος του τρέχοντος έτους και θα συνεχίσει να κατασκευάζει νέα εργοστάσια, για να ενταχθούν στα τέσσερα που λειτουργούν αυτή τη στιγμή.

Η Tesla στοχεύει σε ετήσια παραγωγή 20 εκατομμυρίων οχημάτων ετησίως, κάτι που ο Έλον Μασκ είπε ότι θα απαιτούσε 10 ή 12 «γιγα-εργοστάσια» χωρητικότητας 1,5 έως 2 εκατομμυρίων οχημάτων το καθένα.

«Εάν όλα πάνε όπως έχει προγραμματιστεί, μετά το 2022 θα έχουμε ετήσιο ρυθμό παραγωγής 2 εκατομμυρίων οχημάτων», είπε ο Μασκ, προσθέτοντας ότι η παραγωγή στα δύο νεότερα εργοστάσια της Tesla, στη Γερμανία και στο Τέξας, αντιμετώπιζε «10.000» μικρά προβλήματα που επιλύονταν «ένα κάθε φορά».

Η ετήσια συνέλευση των μετόχων πραγματοποιήθηκε δύο εβδομάδες αφότου η Tesla ανέφερε άλμα στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου 2022, που συνδέεται με τις αυξήσεις των τιμών. Η Tesla ανέφερε υψηλότερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία κέρδη καθώς μια σειρά από αυξήσεις τιμών στα ηλεκτρικά της οχήματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις βοήθησε στην αντιστάθμιση των προκλήσεων παραγωγής που προκλήθηκαν από τα lockdown COVID-19 στην Κίνα. Ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα αρχίσει να υποχωρεί μέχρι το τέλος του 2022 και οι τιμές των περισσότερων εμπορευμάτων θα σταθεροποιηθούν. Η Tesla δεν έχει πρόβλημα ζήτησης, αλλά πρόβλημα παραγωγής, είπε ο Μασκ σε τηλεδιάσκεψη.

Σου άρεσε το άρθρο; Κοινοποίησέ το!