Συμφωνία για τα ηλεκτρικά οχήματα της Daimler

Η Daimler Trucks & Buses και ο κατασκευαστής μπαταριών Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) προχώρησαν πρόσφατα σε συμφωνία για την προμήθεια συστοιχιών μπαταριών ιόντων λιθίου για ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρικών φορτηγών και λεωφορείων που θα εισαχθούν στις αγορές από το 2021. Τέτοια οχήματα είναι τα eActros της Mercedes-Benz και τα eCascadia και eM2 της Freightliner ενώ η συναρμολόγηση των συστημάτων συσσωρευτών θα πραγματοποιείται στα εργοστάσια της Daimler στο Mannheim της Γερμανίας και στο Michigan των ΗΠΑ.

ecascadia-w1920xh1080 (Medium)

Ο κ. Gesa Reimelt, επικεφαλής του τμήματος e-Mobility της Daimler δήλωσε σχετικά:

«Ως κορυφαίος κατασκευαστής φορτηγών στον κόσμο προσπαθούμε να είμαστε πρώτοι στην αγορά με λύσεις μεταφοράς μηδενικών εκπομπών σε παγκόσμια κλίμακα. Η συνεργασία μας με την CATL, ως ένας ισχυρός παγκόσμιος εταίρος θα μας βοηθήσει να προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρικών φορτηγών από το 2021 και μετά».

Με τη σειρά του, ο κ. Jia Zhou, Πρόεδρος της CATL τόνισε:

«Η CATL δεσμεύεται να προωθήσει νέες ενεργειακές καινοτομίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η παροχή αποτελεσματικών και αξιόπιστων λύσεων για την ηλεκτροδότηση επαγγελματικών οχημάτων αποτελεί βασικό στοιχείο για τη συνολική ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Τα φορτηγά και τα λεωφορεία αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του κοινού μας οράματος για μια πιο βιώσιμη κοινωνία στο άμεσο μέλλον».

em2-w1920xh1080 (Medium)

Να υπενθυμίσουμε ότι περισσότερα από 150 ηλεκτροκίνητα Fuso Canter βρίσκονται σε λειτουργία στους στόλους επιλεγμένων πελατών της Daimler σε πόλεις όπως η Ν. Υόρκη, το Τόκιο, το Βερολίνο, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ, το Παρίσι και η Λισαβώνα.

Από την πλευρά της, η CATL αποτελεί τον παγκόσμιο ηγέτη στην εξέλιξη και παραγωγή συστοιχιών μπαταριών για τον κλάδο της αυτοκίνησης, με 24.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο και εργοστάσια παραγωγής στην Κίνα, στην Γερμανία και σύντομα στις ΗΠΑ.

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ