Στον Πειραιά η πιο δημοφιλής λέσχη ιδιοκτητών αυτοκινήτων Ferrari

banner-google-news

Η μεγαλύτερη και πιο δημοφιλής λέσχη ιδιοκτητών αυτοκινήτων Ferrari της Ιταλίας, «Passione Rossa», ήρθε για πρώτη φορά στον Πειραιά. Πρόκειται για μια δράση εξωστρέφειας που πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη και τη συνεργασία του Δήμου Πειραιά και της Περιφέρειας Αττικής. Στόχος της «απόβασης» των 30  Ferrari στον Πειραιά ήταν να τοποθετηθεί η πόλη και συνολικά η Αττική ψηλά στον χάρτη των τουριστικών προορισμών, σε έναν ακόμη τομέα, αυτόν του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του επισήμανε:
«Το Ferrari Road Show αποτελεί μια ευκαιρία ανάδειξη της δυνατότητας της Αττικής μας να φιλοξενεί με επιτυχία σημαντικές διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού – με πιο πρόσφατο παράδειγμα το ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, που ξεκίνησε τη διαδρομή του από την καρδιά της Αθήνας, μετά από οκτώ χρόνια απουσίας.

Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος γιατί αυτό το μοναδικό θέαμα λαμβάνει χώρα στους δρόμους του Πειραιά, της πόλης που αποτελεί την πύλη για τη σύνδεση της Αττικής με όλο τον κόσμο. Μια πόλη που συμβολίζει την αναπτυξιακή προοπτική όχι μόνο της Αττικής, αλλά και όλη της Ελλάδας.

Για την Περιφέρεια Αττικής, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, η βελτίωση της προσβασιμότητας του λιμανιού του Πειραιά, του μεγαλύτερου εμπορικού θαλάσσιου κόμβου των Βαλκανίων και συνάμα της αφετηρίας για μοναδικά ταξίδια στα διάσημα ελληνικά νησιά, η ενίσχυση των υποδομών και του οδικού δικτύου της πόλης, αποτελούν βασικές προτεραιότητες της πολιτικής μας. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε δυναμικά στο πέρασμα του Πειραιά στην επόμενη ημέρα, στο μέλλον που αξίζει στους πολίτες και την πόλη. Μια μητρόπολη ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας, καινοτομίας, μια πόλη με πλούσια ιστορία, πολιτισμό, ζεστή φιλοξενία, απίστευτη ομορφιά, σύγχρονες υποδομές, που μπορεί να αποτελέσει ελκυστικό προορισμό για τον διεθνή επισκέπτη, τον επιχειρηματία, τον επενδυτή. Μια πόλη – πρότυπο, στην οποία αξίζει να ζεις, να εργάζεσαι, να επισκέπτεσαι ξανά και ξανά και τους 12 μήνες του χρόνου».

Η  δράση η οποία διοργανώθηκε από το Δήμο Πειραιά και την Περιφέρεια Αττικής, υλοποιήθηκε με τη συνδρομή της Media World Advertising και της Active Media, ενώ την υποστήριξη τους παρείχαν η ΠΑΕ Ολυμπιακός, το Λιμεναρχείο Πειραιά, η Ελληνική Αστυνομία και ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς. Tο ταξίδι από και προς την Ιταλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Superfast Ferries – Anek Lines.  Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.