Η Scout ανεξάρτητο εμπορικό σήμα της VW που θα παράγει ελαφρά φορτηγά EV

banner-google-news

Το VW Group ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια νέα εταιρεία EV στις Ηνωμένες Πολιτείες με την ονομασία Scout, η οποία θα παράγει ένα αμιγώς ηλεκτρικό pickup και ένα σκληροτράχηλο SUV εκτός δρόμου, που θα απευθύνεται στον Αμερικανό καταναλωτή.

Η κυκλοφορία της μάρκας Scout θα ενισχύσει την παρουσία της VW στις ΗΠΑ, μια αγορά όπου πολλές άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των Ford, GM, Tesla και της νεοφερμένης Rivian, είτε σχεδιάζουν είτε ήδη παράγουν ηλεκτρικά φορτηγά. Η VW παρακάμπτει στρατηγικά την ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά μεγαλύτερων pickup, στην οποία κυριαρχούν τα Ford F-150, GMC Sierra και Chevrolet Silverado. Αντίθετα, το σχέδιο είναι να κατασκευαστεί ένα φορτηγό κατηγορίας C, το οποίο είναι μικρότερο και συγκρίσιμο με το Ford Maverick.

Η νέα εταιρεία, που πήρε το όνομά της από το εμβληματικό International Harvester Scout που κυκλοφόρησε στην αγορά στις αρχές της δεκαετίας του 1960, θα αρχίσει να παράγει τα δύο EV μέχρι το 2026.

Η VW σκοπεύει να κάνει μια αρχική επένδυση 100 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη της νέας εταιρείας, και θα ακολουθήσουν περισσότερες επενδύσεις. Η αρχική χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία της δομής της εταιρείας, της διαχείρισης και την έναρξη της συμμετοχής των εργαζομένων. Η VW στοχεύει να γίνει ο μεγαλύτερος παγκόσμιος πωλητής EV μέχρι το 2025 και να διπλασιάσει το μερίδιο αγοράς της στις Η.Π.Α., στο 10% μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Σου άρεσε το άρθρο; Κοινοποίησέ το!