Το σχέδιο του Τζο Μπάιντεν για 174 δισ. στην ηλεκτροκίνηση

banner-google-news

Το σχέδιο του προέδρου της Αμερικής Τζο Μπάιντεν για την ηλεκτροκίνηση είναι ύψους 174 δισ. δολαρίων και περιλαμβάνει κυβερνητικές επιχορηγήσεις στις επιχειρήσεις,  για νέες εγκαταστάσεις παραγωγής μπαταριών υψηλής χωρητικότητας στις ΗΠΑ. Κατά την επίσκεψή του, που έχει προγραμματιστεί να γίνει σε εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων της Ford Motor στο Μίσιγκαν στις 18/5, ο Τζο Μπάιντεν θα παρουσιάσει το σχέδιό του, προσδιορίζοντας παράλληλα τα κίνητρα που θα δοθούν σε όσους καταναλωτές  μπορούν να αγοράσουν ηλεκτρικά πολυτελή μοντέλα αυτοκινήτων σε υψηλές τιμές.

Ταυτόχρονα θα καθησυχάσει τους εργαζόμενους στην αυτοκινητοβιομηχανία, οι οποίοι ανησυχούν ότι περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα σημαίνουν λιγότερες θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο του Λευκού Οίκου, θα υποστηριχτούν επιχορηγήσεις που θα χρηματοδοτούν την επαναλειτουργία κλειστών εργοστασίων, για την κατασκευή προηγμένων οχημάτων και ανταλλακτικών. Επιπλέον, ο Τζο Μπάιντεν θα υποστηρίξει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υστερούν από την Κίνα στα ηλεκτρικά οχήματα και ότι «παρά την πρωτοπορία της τεχνολογίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μείνει πίσω στον αγώνα για την κατασκευή αυτών των οχημάτων και των μπαταριών που διαθέτουν».

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Reuters, ο Τζο Μπάιντεν θέλει 15 δισ. δολάρια για την κατασκευή 500.000 σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων έως το 2030, συμπεριλαμβανομένων των κτιρίων και των δημόσιων χώρων στάθμευσης, και 45 δισ. δολ. για την ηλεκτροκίνηση ενός σημαντικού αριθμού  σχολικών λεωφορείων.

Θέλει επίσης να χρηματοδοτήσει τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση του ομοσπονδιακού στόλου, συμπεριλαμβανομένης και της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας, ώστε να αρχίσουν  να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα.