Ρωτήστε τον Ειδικό – 9+1 τρόποι για να ασφαλίσετε σωστά το επαγγελματικό σας όχημα

Πολλοί κάτοχοι αυτοκινήτου πέφτουν στην παγίδα να αρκούνται σε αναζήτηση της χαμηλότερης τιμής χωρίς να ελέγχουν τόσο τα οφέλη της ασφάλισης.

banner-google-news

1. Έρευνα της αγοράς: ιδιαίτερα σήμερα, με την ευκολία του διαδικτύου, μια έρευνα στις ασφαλιστικές εταιρίες θα ήταν ιδιαίτερη χρήσιμη. Ο ανταγωνισμός οδηγεί τις εταιρίες να δημιουργούν όλο και πιο ανταγωνιστικά προγράμματα ασφάλισης και αυτό θα το διαπιστώσετε εάν δείτε πόσο λιγότερα χρήματα πληρώνετε σε σχέση με το παρελθόν!

2. Ελέγχετε πάντα τις επιπλέον ασφαλιστικές καλύψεις που σας προτείνουν ή αν είχατε στο προηγούμενο συμβόλαιο, δείτε αν συνεχίζουν να υπάρχουν στο νέο σας συμβόλαιο.

3. Εκμεταλλευτείτε την εμπορική πολιτική των ασφαλιστικών για ασφάλιση όλων σας των οχημάτων καθώς οι ασφαλιστικές προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις για δυο ή και περισσότερα αυτοκίνητα που ανήκουν στην ίδια οικογένεια.

4. Στην μεικτή ασφάλεια πάντα οι ασφαλιστικές υπολογίζουν ένα ποσό που φθάνει συνήθως τα 600 ευρώ ως «απαλλαγή» και καλύπτεται από τον ίδιο τον ασφαλισμένο. Αν το ποσό της απαλλαγής το μειώσετε τότε τα ασφάλιστρα θα αυξηθούν.

5. Προτιμήστε τα ετήσια από τα εξάμηνα συμβόλαια ασφάλισης αφού οι εταιρίες συνήθως τιμολογούν φθηνότερα τα ετήσια από τα εξαμηνιαία συμβόλαια.

6. Σε περίπτωση πώλησης του οχήματος μπορείτε να ακυρώστε το συμβόλαιο και να σας επιστραφούν τα χρήματα έως την λήξη του. Μην περιμένετε να λήξει το συμβόλαιο για να μεταβιβάσετε το αυτοκίνητό σας.

7. Στις ασφαλιστικές καλύψεις για καιρικά φαινόμενα, πολλές ασφαλιστικές δεν περιλαμβάνουν τη χαλαζόπτωση ή έχουν απαλλαγές, γι’ αυτό να ελέγχεται πάντα το σύνολο των καλύψεων που σας προσφέρει αυτή η ασφάλιση.

8. Στις ασφαλιστικές καλύψεις από τρομοκρατικές ή κακόβουλες πράξεις, οι προσφερόμενες καλύψεις είναι διαφορετικές για κάθε κατηγορία. Έτσι, κακόβουλες ενέργειες θεωρούνται φθορές όπως γρατσουνιά με κλειδί, χτύπημα πόρτας από κάποιον άγνωστο συνήθως, ενώ αντίθετα τρομοκρατικές ενέργειες θεωρούνται οι ζημιές που γίνονται μαζικά σε πολλά αυτοκίνητα κ.λπ.

9. Στην οδική βοήθεια, πολλές εταιρίες περιλαμβάνουν κάλυψη αυτής της υπηρεσίας συνήθως για μεταφορά μετά από τροχαίο ατύχημα. Πρέπει να γνωρίζετε ποια παροχή σας παρέχει και αν η εταιρία σάς έχει ασφαλίσει για πλήρη παροχή οδικής βοήθειας ή μόνο για την περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

10. Στις ασφαλίσεις κλοπής ή ατυχήματος κάποιες εταιρίες παρέχουν αντικατάσταση ή ενοικίαση αυτοκίνητου. Έτσι να διερευνάτε αν αυτή η ασφάλιση περιλαμβάνει την παροχή.


Γιάννης Σαµολαδάς είναι ειδικός σύµβουλος ασφάλισης βαρέων οχηµάτων και διευθύνων σύµβουλος της Τruck & Cargo Insurance Brokers.

Με την πολυετή εµπειρία του στο χώρο είναι ο πλέον κατάλληλος για να σας συµβουλέψει για όλα τα θέµατα που σας απασχολούν σε σχέση µε την ασφάλιση του φορτηγού σας και του φορτίου σας. Αν έχετε απορίες ή ερωτήσεις επικοινωνήστε µαζί του στο samoladas@truckinsurance.gr και θα σας απαντήσει µέσα σε 24 ώρες. Για επείγουσες συµβουλές στους αναγνώστες µας απαντάει χωρίς χρέωση στο 6973 232322.