Το πρώτο eActros 300 Tractor με το τρίκτινο αστέρι παραδόθηκε στην Ολλανδία

banner-google-news

Το eActros 300 Tractor είναι συμβατό με όλα τα ευρωπαϊκά ημιρυμουλκούμενα, όσον αφορά το μέγιστο επιτρεπόμενο συνολικό μήκος συνδυασμού τράκτορα/ρυμουλκούμενου. Το ηλεκτρικό ημιρυμουλκούμενο βασίζεται στην ίδια τεχνολογία με το eActros 300/400, που είναι ήδη σε παραγωγή από το 2021.

Τρία πακέτα μπαταριών, το καθένα με εγκατεστημένη χωρητικότητα 112 kWh, επιτρέπουν αυτονομία έως και 220 χλμ. σε μία φόρτιση μπαταρίας. Το eActros 300 Tractor μπορεί να φορτιστεί με ισχύ έως και 160 kW: Τα τρία πακέτα μπαταριών χρειάζονται λίγο περισσότερο από μία ώρα για να φορτιστούν από 20 έως 80 τοις εκατό σε έναν τυπικό σταθμό ταχείας φόρτισης DC με ρεύμα φόρτισης 400 A.

Το πρώτο από τα πέντε συνολικά eActros 300 παραδόθηκε στην Simon Loos, εταιρεία logistics τροφίμων στην Ολλανδία, τον Ιούνιο. Τα ηλεκτρικά ημιρυμουλκούμενα φορτηγά της Simon Loos αποτελούν μέρος μιας μικρής σειράς που θα παραδοθεί διαδοχικά πριν από την επίσημη έναρξη της παραγωγής το φθινόπωρο. Η Simon Loos χρησιμοποιεί ήδη επτά eActros από πέρυσι, προμηθεύοντας τρόφιμα σε σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεις εστίασης, ειδικά στην περιοχή Randstad.