Πρόστιμο σε οδηγό φορτηγού 4.900 ευρώ στην παγωμένη Ελβετία

banner-google-news

Σε έναν οδηγό φορτηγού επιβλήθηκε πρόστιμο 200 ελβετικών φράγκων (σχεδόν 200 ευρώ) στην Ελβετία, όταν έπεσε παγωμένο χιόνι από το ρυμουλκούμενό του σε επιβατικό αυτοκίνητο που ταξίδευε πίσω του. Ο οδηγός άσκησε έφεση κατά του προστίμου και κατέληξε να πληρώσει άλλα 4.705 φράγκα ως δικαστικά έξοδα.

Η ιστορία

Τον Φεβρουάριο του 2021, ο 26χρονος οδηγός HGV οδηγούσε στην Α1 λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στην περιοχή του Μπάντεν. Παγωμένο χιόνι  έφυγε από τον μουσαμά του τρέιλερ του και έπεσε πάνω σε μια Mercedes, που ταξίδευε πίσω από το φορτηγό. Ευτυχώς, χτύπησαν μόνο το δεξί φτερό του αυτοκινήτου και δεν σημειώθηκαν σοβαροί τραυματισμοί.

O οδηγός της Mercedes άρχισε να κυνηγά το φορτηγό. Σημείωσε  τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, και έστειλε επιστολές και email στην εταιρεία που διαχειριζόταν το HGV για να διευθετήσει το ζήτημα, τα οποία αγνοήθηκαν.
Στη συνέχεια, ο οδηγός της Mercedes κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Η υπόθεση πήγε στο ποινικό δικαστήριο, όπου ο δικαστής επέβαλε στον οδηγό του φορτηγού πρόστιμο 200 φράγκα (περίπου 200 ευρώ) για επικίνδυνη οδήγηση.

Ωστόσο, ο οδηγός του φορτηγού δεν ήταν ευχαριστημένος με την απόφαση, και άσκησε έφεση.  Ο δικαστής απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του οδηγού.

Τελικά, ο οδηγός HGV κατέληξε να πληρώσει 200 φράγκα για το πρόστιμο, 1.705 φράγκα για το πρωτοβάθμιο δικαστήριο και 3.000 φράγκα για το κόστος της έφεσης (συνολικά περίπου 4.993 ευρώ).

Πηγή: Trans.info, Aargauer Zeitung