«Πράσινο Πιστοποιητικό» για πρόσβαση στους χώρους εργασίας στην Ιταλία

banner-google-news

Η Ιταλία καθιστά υποχρεωτικό το πιστοποιητικό εμβολιασμού (green pass) για όλους τους υπαλλήλους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Από τις 15 Οκτωβρίου 2021 εισάγεται η υποχρέωση κατοχής και επίδειξης του Πράσινου Πιστοποιητικού Covid -19 (Green Pass) για πρόσβαση σε χώρους εργασίας. Αυτή η διάταξη θα ισχύει από τις 15 Οκτωβρίου 2021 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, ημερομηνία λήξης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Η ευρύτερη χρήση του green pass έχει συναντήσει τη σφοδρή κριτική και αντίθεση της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένης της Λίγκας του Ματεό Σαλβίνι, κόμμα το οποίο υποστηρίζει την κυβέρνηση του Ντράγκι. Έχει επίσης εγείρει παγκοσμίως επείγοντα ηθικά ερωτήματα, σχετικά με το αν δικαιολογούνται τέτοιες ενέργειες στις δημοκρατικές κοινωνίες.
Για να εκδώσει Έλληνας πολίτης το Eυρωπαϊκό Πράσινο Πιστοποιητικό COVID – 19, μέσω του gov.gr, θα πρέπει να έχει:

– ολοκληρώσει τη διαδικασία του εμβολιασμού, ή
– νοσήσει και έχει καταχωριστεί το θετικό αποτέλεσμα του ελέγχου από την Μονάδα Υγείας/ Διαγνωστικό Κέντρο/ Εργαστήριο /Κλιμάκιο στο οποίο έχετε διενεργήσει τον έλεγχο, ή
– υποβληθεί  σε  διαγνωστικό έλεγχο (τελευταίο χρονικά εντός 30 ημερών) Rapid ή PCR και έχει καταχωριστεί το αρνητικό αποτέλεσμα από την Μονάδα Υγείας/ Διαγνωστικό Κέντρο/ Εργαστήριο/ Κλιμάκιο στο οποίο έχετε διενεργήσει τον έλεγχο.
Για να εκδοθεί το πιστοποιητικό θα πρέπει να έχετε ελληνική ταυτότητα που αναγράφει τα στοιχεία σας με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο σε ισχύ.