Περίπου 900 αμιγώς ηλεκτρικά eCanter επόμενης γενιάς στην Ιαπωνία

banner-google-news

Η Kawasaki – Daimler Truck AG και η ιαπωνική θυγατρική της Mitsubishi Fuso Bus and Truck Corporation ανακοινώνουν την παράδοση του πρώτου FUSO Next Generation eCanter στην Yamoto Transport Co, Ltd. Το αμιγώς ηλεκτρικό φορτηγό είναι το πρώτο από τα περίπου 900 eCanters Yamoto Transport επόμενης γενιάς που παραγγέλθηκαν από την FUSO – η μεγαλύτερη μεμονωμένη παραγγελία του ελαφρού ηλεκτρικού φορτηγού eCanter της FUSO μέχρι στιγμής. Οι υπόλοιπες παραδόσεις θα ακολουθήσουν διαδοχικά από εδώ και πέρα.

Η Yamato Transport εισάγει το eCanter ως μέρος των προσπαθειών της να επιτύχει μείωση 48% στις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το 2030 (σε σύγκριση με το 2020) και τελικά ουσιαστικά μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το 2050. Θα χρησιμοποιήσει το FUSO Green Lease, ένα προϊόν μίσθωσης από την Daimler Truck Financial Services Asia Co., Ltd. αποκλειστικά για το νέο eCanter, σχεδιασμένο για να καλύψει τις συγκεκριμένες ανάγκες των ηλεκτρικών φορτηγών. Η FUSO Green Lease έρχεται με ένα ολοκληρωμένο και εξατομικευμένο οικοσύστημα eMobility, που περιλαμβάνει υπηρεσίες συντήρησης οχημάτων και ειδικές εγγυήσεις.

Το πρώτο eCanter κυκλοφόρησε από την FUSO το 2017 ως το πρώτο ηλεκτρικό ελαφρύ φορτηγό μαζικής παραγωγής χωρίς εκπομπές CO2, μειώνοντας την επιβάρυνση του οδηγού με την οδήγηση χαμηλού θορύβου/δόνησης. Τα τελευταία πέντε χρόνια αρκετοί είναι αυτοί σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποίησαν το FUSO eCanter στις επιχειρήσεις τους και παρείχαν ολοκληρωμένα σχόλια με βάση τις πραγματικές εμπειρίες τους. Με βάση τη θετική εμπειρία από τη χρήση του eCanter εδώ και πολλά χρόνια στην παράδοση κατ’ οίκον και άλλες υπηρεσίες logistics στην Ιαπωνία, η Yamato Transport αποφάσισε να εισαγάγει περίπου 900 μονάδες του Next Generation eCanter σε όλη την Ιαπωνία.

Το Next Generation eCanter κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος σε διάφορες ευρωπαϊκές αγορές, στην Ιαπωνία και σε πολλές αγορές του εξωτερικού. Τον περασμένο μήνα η FUSO παρουσίασε το eCanter για πρώτη φορά στην Ινδονησία και τη Χιλή.

Σχετικά με τη FUSO

Η FUSO της Daimler Truck προσφέρει μια σειρά επαγγελματικών οχημάτων από ελαφρά, μεσαία και βαρέα φορτηγά και λεωφορεία, έως βιομηχανικούς κινητήρες και λύσεις συνδεσιμότητας για περισσότερες από 170 αγορές παγκοσμίως, ενώ έχει αξιοποιήσει την ιαπωνική ποιότητα και δεξιοτεχνία κατά τη διάρκεια δεκαετιών. Η FUSO είναι ιδιαίτερα γνωστή για την κατηγορία ελαφριάς χρήσης. Το ελαφρύ φορτηγό Canter διεκδικεί το κορυφαίο μερίδιο αγοράς σε όλο τον κόσμο. Το 2017, το eCanter έγινε η πρώτη σειρά για αμιγώς ηλεκτρικό ελαφρύ φορτηγό στην Ιαπωνία, καθιερώνοντας το FUSO ως πρωτοπόρο στο eMobility. Φέτος σηματοδοτεί την 90ή επέτειο της μάρκας FUSO.