SHELL RIMULA PETROPOULOS 728×90

Με κίνηση σε όλους τους τροχούς, μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και προστασία στο κάτω μέρος του αμαξώματος, οι νέες 4κίνητες εκδόσεις των Combo και Vivaro είναι έτοιμες να ανταπεξέλθουν σε λάσπη, χιόνι και γενικά σε δύσβατα εδάφη.

Οι επαγγελματίες που αναζητούν οχήματα τύπου βαν που, εκτός από ικανότητες στη μεταφορά φορτίων και την οικονομική κατανάλωση προσφέρουν και αυξημένη πρόσφυση με ένα επιλέξιμο σύστημα τετρακίνησης, μπορούν στο εξής να αναζητήσουν το επόμενό τους… εργαλείο στις ειδικές σχετικές εκδόσεις των Combo Cargo και Vivaro της πολύπειρης Opel. Χάρη στο σύστημα τετρακίνησης και τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, τα 4×4 Combo και Vivaro μπορούν να ταξιδεύουν οπουδήποτε, οποτεδήποτε.
Οι Αλσατοί ειδικοί, της Γαλλικής Dangel, πραγματοποιούν τις 4×4 μετατροπές στην τιμή των 6.400€ για το Combo Cargo και 6.665€ για το Vivaro (+ 1.000€/300€ αντίστοιχα για την προετοιμασία της μετατροπής από την Opel, όλες τιμές Γερμανίας, χωρίς ΦΠΑ).

6 (Medium)

Επιλέξιμα προγράμματα οδήγησης

Οι οδηγοί των 4κίνητων Combo και Vivaro μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των προγραμμάτων “Eco” και “Auto 4WD” μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη στον πίνακα οργάνων. Στο πρόγραμμα “Eco” mode, το σύστημα 4×4 αποσυνδέεται και τα οχήματα είναι ουσιαστικά προσθιοκίνητα, για μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων, στον αυτοκινητόδρομο, για παράδειγμα.
Αν τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν, ο οδηγός μπορεί να αλλάξει σε “Auto 4WD” ακόμα και εν κινήσει. Ο συνεκτικός συμπλέκτης του κεντρικού διαφορικού κατανέμει στη συνέχεια μέρος της ροπής στον πίσω άξονα, μόλις οι εμπρός τροχοί τείνουν να χάσουν την πρόσφυσή τους.
Σε ακόμα πιο απαιτητικές συνθήκες, οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν “R. Lock” και να κλειδώσουν επιπρόσθετα τον πίσω άξονα.

7 (Medium)

«Αναρριχητική» ικανότητα

Το 4×4 Combo Cargo περιλαμβάνει στο βασικό εξοπλισμό του το σύστημα ενεργητικής ασφάλειας ESP, και πλάκες προστασίας για τον κινητήρα και το κιβώτιο, ενώ η απόστασή του από το έδαφος είναι μεγαλύτερη κατά 90mm. Πρόσθετη προστασία για το ρεζερβουάρ καυσίμου και τον πίσω άξονα, καθώς και 20mm μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (συνολικά 205mm) διατίθενται προαιρετικά. Με γωνίες προσέγγισης και φυγής 26,6o και 38,3o αντίστοιχα, και γωνία ράμπας 26o, το Combo 4×4 μπορεί να αναρριχηθεί σε εδάφη με κλίση 41o (87%).

Με πρόσθετη απόσταση από το έδαφος έως 60 mm, γωνίες προσέγγισης/φυγής μέχρι 23,2/33,8o και γωνίες ράμπας έως 23,4o, οι επιδόσεις του Vivaro 4×4 σε συνθήκες off-road είναι εφάμιλλες με αυτές των μοντέλων SUV.

9 (Medium)

Αναφορικά με την ικανότητα «αναρρίχησης», το Vivaro 4×4 μπορεί να διαχειρίζεται κλίσεις έως 45%, ανάλογα με το ωφέλιμο φορτίο (έως 1344 kg) και άλλους παράγοντες όπως τα ελαστικά και η επιφάνεια του δρόμου.

Όπως και οι υπόλοιπες σειρές Combo και Vivaro, οι εκδόσεις 4×4 στοχεύουν να προσφέρουν υψηλή απόδοση και χαμηλό κόστος ιδιοκτησίας. Σημαντική συμβολή στην επίτευξη αυτών των στόχων έχουν οι δύο turbo-diesel κινητήρες.

3 (Medium)

Combo Cargo 4×4: κορυφαία λειτουργικότητα

Εκτός από το κάθισμα τύπου πάγκου για τρεις επιβάτες, ένα κορυφαίο μήκος χώρου φόρτωσης έως 3.440 mm και ωφέλιμο φορτίο μέχρι 880 kg, το 4×4 Combo Cargo μήκους 4.753 mm μοιράζεται την ίδια απαράμιλλη γκάμα προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού με τα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας, Combo LCV και το επιβατικό Combo Life.
Η λίστα χρήσιμου εξοπλισμού περιλαμβάνει αυτόματο Cruise Control, προειδοποίηση Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness Alert), προειδοποίηση επικείμενης εμπρόσθιας σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με ανίχνευση πεζού και αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (Automatic Emergency Braking), προειδοποίηση πλαϊνού τυφλού σημείου (Side Blind Spot Alert) και Head-up Display.

13 (Medium)
Αποκλειστικό σε όλες τις LCV εκδόσεις του Combo, συμπεριλαμβανομένου του 4×4 Cargo, είναι το Surround Rear Vision, που αυξάνει την προς τα πίσω ορατότητα, κυρίως όταν το όχημα είναι πλήρως φορτωμένο, ενώ μία δεύτερη κάμερα στον καθρέπτη της πόρτας του συνοδηγού περιορίζει το τυφλό σημείο σε αυτή την πλευρά του οχήματος.
Ιδιαίτερα χρήσιμος και εξαιρετικός σε αυτό το τμήμα της αγοράς είναι ο μεγάλος χώρος ανάμεσα στα πίσω τόξα των θόλων των τροχών, ώστε το Combo Cargo να μπορεί να μεταφέρει μέχρι δύο ευρωπαλέτες.

Ένα για όλα: Vivaro 4×4 σε τρία μήκη οχήματος

Διαθέσιμο ως panel van σε τρία μήκη – small, medium & large – με ισχυρούς δίλιτρους κινητήρες και χωρητικότητα χώρου φόρτωσης έως 6,6 κυβικά μέτρα, το Vivaro 4×4 προσφέρει παράλληλα γνήσιες ικανότητες εκτός δρόμου.
Μία ευρεία γκάμα συστημάτων υποστήριξης και προηγμένων τεχνολογιών διατίθενται προαιρετικά για το Vivaro 4×4. Η εμπρός κάμερα και τα συστήματα υποστήριξης με έλεγχο μέσω ραντάρ περιλαμβάνουν υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (lane keep assist), αναγνώριση οδικών σημάτων (speed sign recognition), αυτόματο cruise control, προειδοποίηση επικείμενης εμπρόσθιας σύγκρουσης (forward collision warning) και φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (emergency braking), προειδοποίηση τυφλού σημείου (blind-spot warning) και park pilot μπροστά και πίσω.

5 (Medium)

Τα συστήματα infotainment Multimedia Radio και Multimedia Navi Pro συνοδεύονται από μία μεγάλη οθόνη αφής 7,0”. Και τα δύο περιλαμβάνουν ενσωμάτωση τηλεφώνου μέσω Apple CarPlay και Android Auto. Το Multimedia Navi Pro επιπλέον περιλαμβάνει Ευρωπαϊκή πλοήγηση με 3D απεικόνιση. Με το “OpelConnect”, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στην κατάσταση του οχήματος και σε σχετικές πληροφορίες μέσω smartphone. Μπορούν επίσης να απολαμβάνουν ξεγνοιασιά χάρη στα συστήματα κλήσεων έκτακτης ανάγκης και οδικής βοήθειας. Το LIVE Navigation1 προσφέρει online πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, που επιτρέπει την ταχεία ανίχνευση και αποφυγή καθυστερήσεων – σημαντικός παράγοντας στην εποχή μας για τους επαγγελματίες.

Διαβάστε το περιοδικό online ή κατεβάστε το στη συσκευή σας!

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ