Παραγγελία ρεκόρ από την Πορτογαλία για 864 λεωφορεία Daimler Buses

banner-google-news

Η Daimler Buses ολοκλήρωσε με επιτυχία μία από τις μεγαλύτερες παραγγελίες στην ιστορία της στην Ευρώπη το 2021 και το 2022: 864 λεωφορεία Mercedes-Benz αναλαμβάνουν τις αστικές και υπεραστικές μεταφορές στην περιοχή AML (Área Metropolitana de Lisboa) γύρω από την πορτογαλική πρωτεύουσα Λισαβόνα. Οι παραδόσεις ξεκίνησαν το 2021 με 111 οχήματα και ολοκληρώθηκαν στα τέλη Δεκεμβρίου 2022.
Στο επίκεντρο είναι τα λεωφορεία Conecto και τα υπεραστικά λεωφορεία Intouro.

«Η παραγγελία ρεκόρ από την Πορτογαλία με 864 λεωφορεία Mercedes-Benz είναι μια εξαιρετική επιτυχία για την Daimler Buses και ένα πραγματικό ορόσημο για την EvoBus Portugal», λέει o Mirko Sgodda, επικεφαλής Πωλήσεων, Μάρκετινγκ και Εξυπηρέτησης Πελατών της Daimler Buses.

Η παραγγελία από την Πορτογαλία αφορά 633 λεωφορεία Mercedes-Benz Conecto, 157 υπεραστικά λεωφορεία Mercedes-Benz Intouro, 50 λεωφορεία Mercedes-Benz Citaro K χαμηλού δαπέδου και τέσσερα σασί λεωφορείων Mercedes-Benz OC 500. Άλλα 20 μικρά λεωφορεία βασισμένα στο Mercedes-Benz Sprinter είναι επίσης μέρος της παραγγελίας.

Busübergabe: 864 Mercedes-Benz Omnibusse für Área Metropolitana de Lisboa, davon 633 Niederflurbusse vom Typ Conecto Fahrzeug Bus handover: 864 Mercedes-Benz buses for Área Metropolitana de Lisboa, including 633 low-floor buses of the Conecto type Vehicle.

Η Daimler Buses θα παραδώσει τα 864 λεωφορεία στις εταιρείες μεταφορών Alsa Todi (154 οχήματα) και Barraqueiro Transportes (710 λεωφορεία) ως επικεφαλής μιας κοινοπραξίας. Η Alsa και η Barraqueiro είναι οι μεγαλύτερες εταιρείες λεωφορείων και πούλμαν στην Ιβηρική Χερσόνησο. Η Daimler Buses είχε πάντα πολύ καλή εκπροσώπηση στους στόλους της, με αρκετές χιλιάδες οχήματα ο καθένας.

Η περιφέρεια AML (Área Metropolitana de Lisboa) αποτελείται από την πορτογαλική πρωτεύουσα και άλλες 18 περιφέρειες στη γύρω περιοχή. Σχεδόν το ένα τρίτο του πορτογαλικού πληθυσμού ζει εδώ, συνολικά σχεδόν τρία εκατομμύρια άτομα. Είναι επίσης η ισχυρότερη οικονομικά περιοχή της χώρας.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει λεωφορεία για όλες τις συνοικίες και τις πόλεις στην περιοχή AML, εκτός από την πρωτεύουσα Λισαβόνα, το Barreiro και το Cascais στις ακτές του Ατλαντικού. Τα λεωφορεία Mercedes-Benz θα ανανεώσουν σημαντικά τον στόλο της περιοχής.

Busübergabe: 864 Mercedes-Benz Omnibusse für Área Metropolitana de Lisboa, davon 633 Niederflurbusse vom Typ Conecto Fahrzeug Bus handover: 864 Mercedes-Benz buses for Área Metropolitana de Lisboa, including 633 low-floor buses of the Conecto type Vehicle.
.

Τα νέα λεωφορεία είναι ασφαλή και άνετα, με εξοπλισμό που κυμαίνεται από το Active Brake Assist Preventive Brake Assist, παρακολούθηση πίεσης ελαστικών (TPM) και συστήματα κλιματισμού έως θύρες USB για συσκευές επιβατών. Η σειρά μετάδοσης κίνησης των Conecto, Intouro και Citaro K αποτελείται από οικονομικούς και χαμηλών εκπομπών κινητήρες Mercedes-Benz OM 936 με ισχύ 220 kW (299 HP) και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων Voith Diwa 6 με μετατροπέα. Χάρη σε μια μονάδα ανάκτησης ενέργειας, τα λεωφορεία/ πούλμαν είναι εξαιρετικά οικονομικά και φιλικά προς το περιβάλλον.