Παραγγελία 98 ηλεκτρικών λεωφορείων της Solaris στη Σαρδηνία

banner-google-news

Η εταιρεία δημόσιων συγκοινωνιών στη Σαρδηνία, CTM Cagliari, επέλεξε τη Solaris ως προμηθευτή για 98 ηλεκτρικά λεωφορεία Urbino. Η παραγγελία περιλαμβάνει 80 μονάδες δωδεκάμετρων οχημάτων και 18 μονάδες αρθρωτών λεωφορείων. Αυτή η σύμβαση αποτελεί μέρος μιας συμφωνίας που υπογράφηκε το 2023 με την Consip S.p.A. Βάσει αυτής της συμφωνίας, οι εταιρείες δημόσιων μεταφορών μπορούν να παραγγέλνουν οχήματα απευθείας ή να διεξάγουν διαγωνισμούς με επιλεγμένους προμηθευτές. Τα σύγχρονα λεωφορεία με μηδενικές εκπομπές ρύπων θα εξυπηρετήσουν τις μεταφορικές ανάγκες της Κάλιαρι, με τις παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για το 2024 και το 2025.

Η Consip S.p.A. Roma, η κεντρική υπηρεσία αγορών στην Ιταλία, έκανε παραγγελία για 98 ηλεκτρικά λεωφορεία Solaris. Μεταξύ αυτών, τα 80 είναι ηλεκτρικά μοντέλα Urbino 12 και τα 18 είναι αρθρωτά λεωφορεία. Τα οχήματα θα παραδοθούν στην CTM Cagliari, την εταιρεία που διαχειρίζεται τις αστικές συγκοινωνίες στην πρωτεύουσα της Σαρδηνίας, το 2024 και το 2025. Τα οχήματα Solaris εξυπηρετούν ήδη την κυκλοφορία στο Κάλιαρι από το 2010, συμπεριλαμβανομένων των τρόλεϊ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατασκευαστής εκπληρώνει επί του παρόντος μια ακόμη σύμβαση για τον χειριστή CTM – για την παράδοση 18 ηλεκτρικών λεωφορείων που θα ενταχθούν στον αστικό στόλο τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Η Solaris έχει ήδη πάνω από 1.600 οχήματα που κινούνται στους ιταλικούς δρόμους. Σχεδόν το ένα τρίτο από αυτά είναι λεωφορεία μηδενικών εκπομπών, που τροφοδοτούνται από μπαταρίες, κυψέλες καυσίμου υδρογόνου ή μέσω συστημάτων τρόλεϊ. Σήμερα, η Solaris είναι ο κύριος προμηθευτής οχημάτων δημόσιων μεταφορών με μηδενικές εκπομπές ρύπων στην Ιταλία.