Opel Rocks-e KARGO: Πιο… μίνι δεν γίνεται!

Το Rocks-e KARGO είναι ένα εντελώς διαφορετικό, ελαφρύ επαγγελματικό όχημα, με διαστάσεις που κανένα άλλο LCV στο παρελθόν δεν «τόλμησε» να έχει. Εντελώς ηλεκτρικό, με όγκο φόρτωσης 400 λίτρων και ωφέλιμο φορτίο 140 κιλών μπορεί να μεταφέρει από δέματα μέχρι…πίτσα!

banner-google-news

Η Opel επεκτείνει τη γκάμα επαγγελματικών της οχημάτων, με μια έκδοση που βασίζεται στο καινοτόμο και… διαφορετικό επιβατικό Rocks-e, για αστικές παραδόσεις χωρίς εκπομπές ρύπων. Μόλις 2,41 μέτρα μήκος, 1,39 μέτρα πλάτος και 1,52 μέτρα ύψος, το Rocks-e KARGO προσφέρει στους επαγγελματίες περισσότερα από 400 λίτρα ευέλικτου όγκου φορτίου. Με τον κύκλο στροφής του μόλις 7,20 μ., αυτός ο λιλιπούτειος κουβαλητής μπορεί να κάνει ελιγμούς στα στενότερα σοκάκια. Διαθέτει ηλεκτρική αυτονομία οδήγησης έως και 75 χιλιομέτρων (WLTP1), γεγονός που το καθιστά όχημα Sustainable Urban Mobilty (SUM), ιδανικό για την παράδοση αγαθών όπως δέματα, πίτσα ή φάρμακα, ειδικά σε αστικές περιοχές. Το Rocks-e KARGO θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία αρχικά στη Γερμανία και την Ολλανδία αργότερα φέτος ενώ προγραμματίζονται να ακολουθήσουν και άλλες αγορές.

2022 Opel Rocks-e Kargo

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ

Αντί για το κάθισμα του συνοδηγού στο διθέσιο επιβατικό Rocks-e, το Rocks-e KARGO διαθέτει έναν αρθρωτό χώρο αποσκευών, που χωρίζεται από το πιλοτήριο του οδηγού με έναν κατακόρυφο τοίχο. Παρόλα αυτά, ο οδηγός εξακολουθεί να απολαμβάνει τον ίδιο χώρο και οδηγική άνεση με την επιβατική έκδοση.

2022 Opel Rocks-e Kargo

Οι οδηγοί μπορούν να έχουν πρόσβαση στα εμπορεύματα που βρίσκονται στο χώρο αποσκευών μέσω της πόρτας του συνοδηγού καθώς και απευθείας από τη θέση τους. Για το τελευταίο, το οριζόντιο κάλυμμα πάνω από το χώρο φόρτωσης απλώς σηκώνεται προς το παράθυρο. Εάν τα εμπορεύματα είναι περισσότερα το κάλυμμα απλά μπορεί να σηκωθεί προς τα πάνω. Όταν το κάλυμμα είναι και πάλι οριζόντιο και ασφαλισμένο στη θέση του, μπορεί να υποστηρίξει έως και 40 κιλά και επίσης χρησιμεύει ως πρακτικό γραφείο, με επιφάνεια εργασίας που δεν γλιστράει. Χάρη στις εσοχές που έχουν διαμορφωθεί με ακρίβεια, υπάρχει χώρος για δελτίο παράδοσης και πρόχειρο σε μορφή Α4 καθώς και για φορητό υπολογιστή ή tablet. Ελαφρώς υπερυψωμένος πίσω από αυτό, με εύκολη πρόσβαση, βρίσκεται ένας άλλος αναδιπλούμενος αποθηκευτικός χώρος για μικρότερα αντικείμενα όπως γυαλιά ηλίου, ημερολόγια ή στυλό. Το ύψος του γραφείου και του αποθηκευτικού χώρου εξασφαλίζει απεριόριστη πανοραμική θέα.

2022 Opel Rocks-e Kargo

Για να γίνει ακόμα πιο ευέλικτος ο χώρος αποσκευών του Rocks-e KARGO, το κάλυμμα μπορεί να αφαιρεθεί εντελώς και να αποθηκευτεί πίσω από το κάθισμα του οδηγού. Αυτό καθιστά δυνατή τη μεταφορά μεγαλύτερων και ψηλότερων αντικειμένων. Επιπλέον, το Rocks-e KARGO διαθέτει ρυθμιζόμενο δάπεδο φόρτωσης στην πλευρά του συνοδηγού που μπορεί να κλειδωθεί στο ύψος του καθίσματος για να δημιουργήσει δύο ξεχωριστές θήκες ή να χαμηλώσει στο επίπεδο του δαπέδου. Αυτό επιτρέπει την αποθήκευση αντικειμένων μήκους έως 1,20 m. Το μινιμαλιστικό Rocks-e KARGO προσφέρει έτσι περισσότερα από 400 λίτρα όγκου φορτίου και ωφέλιμο φορτίο 140 κιλών.

2022 Opel Rocks-e Kargo

ΔΥΝΑΤΟ

Όπως και στην επιβατική έκδοση, ο ηλεκτροκινητήρας του Opel Rocks-e KARGO παράγει συνεχή ισχύ 6 kW/8 hp, με μέγιστη ισχύ εξόδου 9 kW/12 hp, π.χ. για επιτάχυνση. Η μπαταρία των 5,5 kWh μπορεί να επαναφορτιστεί πλήρως σε περίπου τέσσερις ώρες μέσω μιας οικιακής πρίζας AC. Το συνοδευτικό καλώδιο φόρτισης μήκους 3,0 μέτρων βρίσκεται μόνιμα στο όχημα και απλά τραβιέται έξω από την πόρτα του συνοδηγού όταν χρειάζεται. Η Opel προσφέρει έναν προσαρμογέα για φόρτιση σε δημόσιο σταθμό φόρτισης.

2022 Opel Rocks-e Kargo

Επίσης χαρακτηριστική για το Rocks-e KARGO είναι η διχρωμία εμπρός και πίσω, καθώς και το νέο πρόσωπο της μάρκας Opel Vizor. Οι προβολείς LED είναι στάνταρ ενώ τα πλαϊνά μαρσπιέ και το αμάξωμα υπογραμμίζουν περαιτέρω τη στιβαρή εμφάνιση. Οι πόρτες και στις δύο πλευρές είναι ίδιες. Η πόρτα του συνοδηγού ανοίγει προς τα εμπρός ως συνήθως, ενώ η πόρτα του οδηγού γυρίζει προς τα πίσω προς την αντίθετη κατεύθυνση. Μια φωτεινή, ευχάριστη εσωτερική ατμόσφαιρα προσφέρει η στάνταρ πανοραμική γυάλινη οροφή, εξαιρετική για ένα όχημα αυτού του είδους.