ΟΑΕΕ: Αυτοί είναι οι οδηγοί που εξαιρούνται από την υποχρεωτική ασφάλιση

Εξαιρούνται από την υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ οι ιδιοκτήτες Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης (ΦΔΧ) ή Επιβατηγών Δημοσίας Χρήσης (ΕΔΧ) οχημάτων, για όσο χρόνο θέσουν σε προσωρινή ακινησία τα ιδιόκτητα ΦΔΧ ή ΕΔΧ, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε πριν λίγες ημέρες ο Οργανισμός.

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος του ΟΑΕΕ ορίζει ότι η εν λόγω εξαίρεση χορηγείται και σε περίπτωση που το όχημα έχει καταστραφεί από φυσική ή άλλη αιτία και μπορεί βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας να τεθεί σε ακινησία.

TACHOGRAFOI STRATOS BANNER 300×250

Η εξαίρεση είναι δυνατή μόνο στην περίπτωση που όλα τα ΕΔΧ και ΦΔΧ οχήματα από τα οποία απορρέει η υποχρέωση του ενδιαφερομένου για ασφάλιση στον ΟΑΕΕ τεθούν σε προσωρινή ακινησία και δεν ασκείται άλλη δραστηριότητα που υπάγεται στον Οργανισμό.

Στις περιπτώσεις μεταφορικής επιχείρησης που συνεχίζεται η λειτουργία της με μισθωμένα Φ.Δ.Χ. οχήματα, εξακολουθεί να υφίσταται η υποχρέωση ασφάλισης στον ΟΑΕΕ των ασφαλιστέων προσώπων.

Σε κάθε περίπτωση το διάστημα της ακινησίας ή προσωρινής ακινησίας προσδιορίζεται από τη βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας μεταφορών της Περιφέρειας.

Ωστόσο για ισχύσει η εξαίρεση θα πρέπει να προηγηθεί η εξόφληση ή η ρύθμιση τυχόν καθυστερούμενων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ.

Δείτε εδώ αναλυτικά ολόκληρη την εγκύκλιο.

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ